sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAdministrație publicăAutoritățile româno-bulgare au făcut controale anti-braconaj pe Dunăre

Autoritățile româno-bulgare au făcut controale anti-braconaj pe Dunăre

Autoritățile româno-bulgare au făcut controale anti-braconaj pe Dunăre, au anunțat reprezentanții Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Astfel că, inspectorii români şi bulgari, implicaţi în acţiunea de prevenire a pescuitului ilegal pe fluviul Dunărea, au confiscat într-o singură zi şase plase de pescuit nemarcate şi au scos din apă 21 de bucăţi de şiruri de carmace pentru sturioni, întocmind şi trei procese verbale de contravenţie. 

„Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin Serviciul Regional Muntenia, împreună cu Agenţia Executivă pentru Pescuit şi Acvacultură din Bulgaria au efectuat o misiune comună, pe 19 martie, în baza Planului de acţiune româno – bulgar pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului. Această misiune s-a desfăşurat pe fluviul Dunărea în apele teritoriale ale României şi Bulgariei, insulele române şi bulgare, cât şi pe canalele adiacente în vederea combaterii actelor de braconaj piscicol”, anunță oficialii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. 

Inspectorii din cadrul celor două agenții au efectuat verificări privind respectarea prevederilor legislației române și bulgare în domeniul pescuitului comercial și recreativ.

În acest sens, au fost inspectate 23 ambarcațiuni de pescuit care practicau pescuitul comercial, din care 20 cu pavilion bulgar și 3 cu pavilion român și au fost controlate 14 persoane care practicau pescuitul recreativ pe malul bulgar al Dunării.

Verificările efectuate de echipa de control româno – bulgară au avut următoarele rezultate:  confiscarea de plase de pescuit (setci) și vârșe instalate la stănoagă, reperarea și scoaterea din apă a 21 bucăți de șiruri de carmace pentru sturioni cu 1200 de cârlige montate, în dreptul km fluvial 543 (insula Vardim),  identificarea și ridicarea în vederea confiscării a 6 setci nemarcate, fiecare  cu lungimea de 50 m şi ochiul plasei de 60 mm, încheierea a 3 procese verbale de contravenție.

Acțiunile vor continua în perioada următoare pentru descurajarea actelor de pescuit ilegal, comercializare ilicită, evaziune fiscală cu pește și produse din pește, precum și protejarea ihtiofaunei în perioada de reproducere naturală.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate