marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă îi dă afară din partid pe cei care votează învestitura guvernului...

Dăncilă îi dă afară din partid pe cei care votează învestitura guvernului Orban

Premierul demisionar Viorica Dăncilă îi dă afară din partid pe cei care votează învestitura guvernului Orban, a anunțat liderul Partidului Social Democrat. 

Într-o intervenția la România TV, Dăncilă a afirmat că decizia de excludere va fi luată faţă de orice membru al partidului, indiferent cu îi cheamă.

„Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate de Comitetul Executiv Naţional, de a nu merge merge la vot, vor fi excluşi automat din partid. Dacă îşi asumă – indiferent cum îi cheamă, indiferent cine sunt – dacă îşi asumă acest lucru… Nu se poate ca întreg partidul să sufere din cauza unor trădări. Am văzut ce s-a întâmplat la moţiune, am văzut că au fost oameni care au trădat. Nu vrem să mai trecem prin aceleaşi experienţe”, a afirmat Dăncilă.

Aceasta l-a atacat și pe Paul Stănescu care a „îndrăznit” să vorbească în afara liniilor trasate de partid, când acesta a spus că Guvernul Orban trebuie votat.

„Ceea ce a greşit Paul Stănescu este că a venit cu o declaraţie care efectiv nu reprezintă poziţia PSD şi a creat confuzie. Este o voce singulară, pentru că niciun social-democrat nu poate gira un program de guvernare care aduce austeritate. S-a preluat prima parte a interviului dat de domnul Paul Stănescu. În ultima parte, Paul Stănescu a spus că va respecta decizia luată la nivel de partid. Şi cred că acest lucru este foarte important, pentru că decizia noastră e să nu participăm la vot. Cei care au reuşit să strângă o majoritate de conjunctură pentru a dărâma un guvern sunt cei care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru a strânge voturile necesare pentru învestirea unui nou guvern”, a mai afirmat Dăncilă.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, PSD nu va vota Guvernul Orban, pentru că nu poate să susţină un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor. 

Afară din partid cu simpatizanții PNL

Pe de altă parte, la Digi 24 premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că vor exista şi voturi de la parlamentari PSD şi probabil şi de la parlamentari ai Pro România pentru învestirea guvernului PNL.

„Dacă vă spun că şansele de a obţine votul de învestitură sunt foarte mari, aşa este, credeţi-mă. Am purtat discuţii individuale cu foarte mulţi parlamentari, cu parlamentarii care sunt independenţi, cum este domnul Dohotaru, cu doamna Bîzgan. Cu siguranţă vor fi voturi şi dintre parlamentarii care astăzi sunt în PSD şi vor fi voturi, probabil, şi de la parlamentari Pro România, care nu vor agrea această poziţie de obstrucţie pe care a abordat-o domnul Ponta şi care e aproape aceeaşi ca poziţia PSD”, a afirmat Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate