sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAdministrație publicăFirea se laudă contra cutremurelor cu „reale succese”

Firea se laudă contra cutremurelor cu „reale succese”

Programul de reducere a riscului seismic este un succes, stadiul lucrărilor de consolidare la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 este de 55%, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Programul de reducere a riscului seismic în Capitală este un succes. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Consolidări Bucureşti au reuşit să consolideze în ultimii doi ani mai multe clădiri decât toate administraţiile din ultimii 30 de ani. În luna iunie, a fost finalizată în timp record clădirea din strada Blănari nr. 10, în doar nouă luni. În ceea ce priveşte blocul de locuinţe din strada Biserica Enei nr. 14, consolidarea structurii de rezistenţă este avansată, stadiul fiind de peste 55%. Asigur toate cele 28 de familii că se vor întoarce în casele lor în scurt timp”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), blocul cu cinci etaje se află printre primele imobile incluse în programul de reducere a riscului seismic din Capitală. 

Imobilul a fost construit în anul 1936 şi are subsol, parter şi cinci etaje. În total, sunt peste 2.800 de metri pătraţi. Încă din anul 1993, blocul a fost inclus pe lista celor pericol public, fiind încadrat în urma expertizei tehnice în clasa I de risc seismic, precizează PMB. 

La sfârşitul anului 2018, toate cele 28 de familii care locuiau în acest bloc au acceptat lucrările de consolidare. Pe toată durata şantierului, proprietarii vor locui în apartamentele de necesitate pe care Primăria Capitalei le pune la dispoziţia bucureştenilor care intră în programul de consolidări. 

Până în prezent, Compania Municipală Consolidări Bucureşti a realizat toate lucrările de desfacere a tâmplăriei şi a pardoselilor, dar şi de decopertare a tencuielii vechi. De asemenea, au fost realizate lucrările de subzidiri şi turnări ale tălpilor fundaţiei. În subsol, zilele trecute a fost turnat betonul pentru realizarea pardoselii. În paralel, sunt realizate lucrările de consolidare a pereţilor exteriori, unde au avut loc turnări de beton, dar şi a pereţilor interiori.

„Programul de reducere a riscului seismic poate fi considerat un succes, având în vedere ritmul de lucru. Dacă în ultimii 30 de ani, în Capitală au fost consolidate din bani publici doar 20 de clădiri, actuala administraţie a reuşit să intervină în cazul a circa 200 de imobile în doi ani. Cele 200 de imobile sunt în proces de consolidare, punere în siguranţă, revizuire a proiectelor tehnice, reproiectare, realizarea expertizelor tehnice sau ale DALI. Primăria Capitalei şi-a propus să intervină la toate imobilele încadrate în clasa I de risc seismic până la sfârşitul anului 2020”, spun oficialii primăriei. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate