joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiGabriela Firea se laudă că a consolidat 20 de imobile din București,...

Gabriela Firea se laudă că a consolidat 20 de imobile din București, în mai puțin 2 ani

Primarul Capitalei Gabriela Firea se laudă că a consolidat 20 de imobile cu risc seismic 1, câteva zeci de faţade şi au fost puse în siguranţă 200 de clădiri care reprezentau pericol public, în mai puțin de 2 ani. 

„Mă aflu în faţa unui bloc din centrul Capitalei care a fost consolidat de către Compania pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, împreună cu colegii de la administraţia cu acelaşi nume din cadrul Primăriei Capitalei. Este un bloc care prezenta un risc nu numai pentru locatari, ci şi pentru cei care treceau prin această zonă, un bloc construit acum 85 de ani, care păstrează amintiri extraordinare, pentru că aici a locuit renumitul actor, regizor şi eseist Radu Beligan şi care păstrează toată povestea frumoasă a unui om extraordinar, care era practic în pericol de prăbuşire”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit ei, cetăţenii făcuseră solicitări la Primărie de mulţi ani, dar, din păcate, nu au fost luate solicitările lor în considerare.

„Abia acum, în mai puţin de un an de zile, blocul a fost consolidat şi locuitorii încep să se întoarcă la apartamente. Urmează doar racordarea la gaze şi electricitate. Blocul avea încăperi în care nu se mai putea locui în siguranţă, iar, după renovare, s-a consolidat întreaga structură de rezistenţă, s-au înlocuit utilităţile publice şi tâmplăria. Practic, este o lucrare cap-coadă”, a spus Gabriela Firea.

Firea se laudă că a consolidat 20 de imobile, în mai puțin de 2 ani

În cadrul programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic, Primăria Capitalei oferă facilităţi proprietarilor. Astfel, pe durata consolidării, proprietarii vor fi mutaţi într-o locuinţă de necesitate, iar 50 la sută din costuri sunt suportate de Primărie şi 50 de sută de proprietari, care pot să plătească în rate timp de 25 de ani, iar cine are probleme financiare poate fi scutit o perioadă.

În Bucureşti sunt multe clădiri cu risc seismic, circa 300 fiind deja declarate pericol public, adăugând că, dintre acestea, 200 clădiri au fost puse în siguranţă şi nu mai constituie pericol public.

„Interesul nostru este să nu mai avem în Bucureşti clădiri cu risc seismic, să nu mai fie un pericol pentru bucureşteni, pentru cei care locuiesc, dar şi pentru cei care tranzitează acea zonă. Subliniez că, din păcate, în 30 de ani după Revoluţie, municipalitatea nu a consolidat decât 20 de clădiri, lucrări care au durat foarte mult timp, iar noi, în mai puţin de 2 ani, cu administraţia şi Compania pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, am consolidat deja 20, câteva zeci de faţade, am pus în siguranţă 200 de clădiri şi lucrăm în continuare”, a adăugat Firea.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate