Conform unor documente intrate în posesia Investigative Report, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Ioan” din Capitală, medicul Bogdan Florin Geavlete (Geavlete jr.) ar fi fentat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București cu sume uriașe, externând pe semnătura sa pacienții altor medici care operau aici, dar care nu aveau contract cu CASMB.
Ar fi procedat în acest mod pentru ca serviciile medicale să poată fi decontate de Casa de Asigurări.
Oficial, Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan” din Capitală, condus de directorul medical Bogdan Geavlete împreună cu managerul Rogert Agafiței, se află pe locul 3 într-un top național al șpăgii cerute și primite de cadrele medicale. Topul mitei din spitalele românești vizează perioada ianuarie-iulie 2019, a fost realizat de către firma de audit Anti-Bribery Synergy în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătății și a vizat răspunsurile pacienților de la 352 de spitale din România.
Așadar, ”Sf. Ioan” din Capitală e un spital în care parca până și gândacii dau șpagă ca să-și prelungească viața între zidurile, paturile și dușumelele de aici.
Este deja de notorietate că fosta echipă de conducere a spitalului (managerul Alexandru Ciocâlteu și fostul manager, iar apoi director economic Petruța Lazăr) a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită și condamnată definitv, în 2017, la ani grei de pușcărie și recuperarea prejudiciului care s-a ridicat la peste un milion de lei.
Noua echipă instalată de ministrul Bănicioiu în anul 2014 n-a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, deși, conform topului amintit mai sus, mita pare fi, alături de nefrologie și urologie, una dintre specialitățile de bază ale stabilimentului medical din Vitan Bârzești.
Pe de altă parte, recent, mai mulți medici de la Spitalul Clinic de Urgenta ”Sf. loan” din Bucuresti au facut plangere penala acuzând conducerea spitalului că nu a luat măsuri pentru combaterea bolilor infecțioase.
Plângerea, înregistrată în 23 martie pe rolul Parchetului Judecătoriei Sector 4 București, vizează existenta unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase. Cei vizați în sesizarea penală sunt managerul spitalului, Robert Agafiței, directorul medical Bogdan Florin Geavlete și șeful secției clinice Nefrologie, Ileana Adela Văcăroiu.
Ca și când nu era suficient, zilele trecute, un asistent medical generalist de la Spitalul ”Sf Ioan”, contact direct al unei persoane infectate cu coronavirus, anunța în mod public ca fost uitat în autoizolare de medicii spitalului, fără să fie contactat sau intrebat ceva, de vreo autoritate în drept, vreme de 6 zile. El cerea ca la spitalul unde lucrează să fie trimis corpul de control al Ministerului Sănătății. Cererea asistentului uitat la izolare e una imposibil de satisfăcut cîtă vreme șeful spitalulu, Geavlete, este și Președintele Comisiei de Urologie din cadrul Ministerului Sănătății. Cum să vină Corpul de control al ministerului la un spital condus de un coleg cu funcție în minister?!
Ieri a venit și confirmarea oficială că recenta plângere penală împotriva conducerii Spitalului fusese perfect întemeiată. Pe 31 martie s-a descoperit că o pacientă internată de două săptămâni la secția de nefrologie de la ”Sf Ioan” era infectată cu coronavirus, iar pe 1 aprilie conducerea spitalului a decis ca întreaga secție de Nefrologie să fie închisă. Prin urmare, lipsa măsurilor preventive din partea conducerii spitalui, reclamată deja penal de mai mulți medici, a făcut ca 72 de cadre medicale de aici să fie trimise acasă și să intre în izolare la domiciliu pentru încă două săptămâni!
Cine este Bogdan Florin Geavlete și ce știe el să facă mai bine
Profilul public al doctorului Geavlete Bogdan seamănă mai degrabă cu profilul unui politruc ”deștept”, descurcăreț și combinator decât cu al unui chirurg respectat, interesat de meserie și nu de funcții și șmecherie.
Bogdan Geavlete este, în primul rând, fiul tatălui său, profesorul Petrișor Geavlete, șeful Clinicii de Urologie a Spitalului ”Sf Ioan”. Tatăl e șeful clinicii de urologie, iar fiul e șef peste tot spitalul.
Pozele lui și ale lui taică-su ocupă toată secțiunea Media a siteului Spitalului condus de ei într-un deșănțat cult al personalității urologului. Geavlete se laudă, pe gardul online al Spitalului, cu participarea lui la un congres internațional, de parcă a luat premiul Nobel la secțiunea postere. ”O realizare de exceptie pentru un urolog roman” – scrie el deasupra celor 6 poze identice, cu el, postate pe site.
Are un CV atât de lung, întins peste 106 pagini, in care a consemnat inclusiv premiile primite pentru ca are un CV atât de lung.
A primit, adică, premii pentru „depășirea indicatorului de articole publicate”, dar și pentru „depășirea indicatorului de prezentări științifice susținute”, premii pe care le-a trecut conștiincios în pomelnic. Are un CV la fel de lung ca al tatălui său. E, pesemne, un CV cu lungime ereditară.
Știe să vorbească și știe să scrie. Toate premiile internaționale primite nu sunt pentru vreo invenție epocală în urologie, sau pentru vreo lucrare stiintifică de geniu, ci pentru postere, videouri, pentru cea mai buna prezentare orala (Lisabona), pentru cea mai buna prezentare liberă (Cape Town) și tot așa până la 18. S-a vârât în sute de combinații editoriale de grup, alături de tatăl și de colegii lui, și așa se face că a aparut în tot atâtea lucrări de specialitate, articole și observații experimentale inventariate conștiincios, precum borcanele de zacuscă, pe mai bine de 100 de pagini.
Știe și să urce. Să se cațere. Pentru asta a făcut un master de „Securitate comunitară și terorism” (2009-2011), urmat de absolvirea cursurilor „Institutului Diplomatic Român”, „Politică externă și diplomație” (2012).
Ce treabă au adenomul de prostată și ejacularea precoce cu securitatea, terorismul, politica externă și diplomația? Niciuna. Omul se cațără. Adună. Vrea să aibă, să domine, să conducă.
Blindat informativ și cu patalamale pe securitate comunitară, terorism și diplomație, doctorul Geavlete este numit, doi ani mai târziu, in timpul ministeriatului lui Bănicioiu, director medical al Spitalului Clinic de urgență ”Sf Ioan” din Capitală, afiliat UMF Carol Davila.
A ajuns director medical la pachet cu managerul Robert Agafiței, un fost consilier al fostului ministru Eugen Nicolaescu, înlocuind fosta echipă de penali, din fruntea Spitalului, condusă de Alexandru Ciocâlteu.
Externările pe persoană fizică
Documente intrate în posesia Investigative Report arată că în perioada 6 ianuarie – 19 februarie 2019, medicul Bogdan Florin Geavlete a externat pe numele și semnătura sa peste 200 de pacienți. Cifra este una astronomică dacă luăm în calcul faptul că, în aceeași perioadă, același medic a prestat cel puțin patru munci cu normă întreagă: medic chirurg la Spitalul ”Sf. Ioan”, director medical la același spital, medic la Spitalul Sanador, iar apoi la Intermedicas și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.
O verificare a foilor de observație din perioada menționată arată însă că din cei aproximativ 200 de pacienți externați de el, 50 nu erau pacienții săi. Majoritatea intervențiilor chirurgicale în cazul celor 50 de pacienți externați pe numele lui Geavlete au fost făcute de medicul Constantinescu Edmond și de medicul rezident Ene Andrei.
Conform informațiilor noastre, dr. Constantinescu nu se afla în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, el având doar contract de gărzi cu Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan”. Neavând contract cu CASMB cheltuielile cu serviciile medicale oferite pacienților săi de și în cadrul Spitalului nu puteau fi decontate. Este motivul pentru care dr Geavlete Bogdan, deși nu trata/urmărea personal acești pacienți, îi externa pe numele lui, care se afla în contract cu Casa de Asigurări, pentru ca Spitalul să primească decontarea tuturor cheltuielilor acoperite în acest mod.
Altfel spus, deși îi opera Constantinescu, pacienții erau trecuți pe cardul universal de sănătate al lui Geavlete jr. E legal? Noi credem că nu.
Averea lui Geavlete: cinci sute de mii de euro în cinci ani, cinci case arătoase și cinci slujbe frumoase
Într-un spital aflat, oficial, pe locul 3 în topul mitei din spitalele românești, te-ai aștepta ca mita să umble în pielea goală pe holurile și prin saloanele și cabinetele spitalului cu nume de sfânt, încolâcită ca un ombilic uriaș de gâtul conducerii. De gâtul lui Geavlete și al lui Agafiței. Te-ai aștepta, dar n-o vezi decît dacă te deghizezi în pacient, așa cum povestesc unii pe net.
Bogdan Geavlete știe nu numai să scrie, să citească și să urce. Știe și să facă bani.
De când a fost numit în fruntea Spitalului ”Sf. Ioan”, adică din 2014, Bogdan Geavlete a avut venituri totale de peste două milioane de lei (2.186.149 lei). Adică de aproximativ 500.000 de euro, în cinci ani. Este vorba aici de bani declarați, nu de șpăgi, pentru că nu stă nimeni să numere șpăgile unui medic. Sigur, șpaga e un fel de amprentă genetică pentru medicul român din spitalele de stat, dar chiar dacă spitalul lui Geavlete e unul de top în industria șpăgii, despre ceea ce nu se poate vorbi, trebuie să se tacă – spunea cineva în urmă cu un secol.
El a încasat, în perioada asta, salarii din mai multe surse: de la Spitalul ”Sf. Ioan”, ca director medical, de la UMF Carol Davila, în calitate de conferențiar universitar, de la Spitalul Sanador, ca medic specialist, dar și din diverse contracte/convenții civile cu firme din industria Pharma. Mai este, în plus și șeful Comisiei de Urologie din cadrul Ministerului Sănătății.
Atrage atenția, în mod deosebit salariul exagerat de mare pentru un tânăr specialist, primit de la spitalul privat Sanador. De exemplu, în anul 2016, el a declarat venituri din servicii medicale prestate la Sanador de 175.851 lei, în condițiile în care era și director medical la un spital de stat de la care avusese venituri, in aceeasi perioadă, de trei ori mai mici.
I-am socotit veniturile din salarii, chirii, vânzări de bunuri și sponsorizări declarate oficial în perioada directoratului de la ”Sf. Ioan” și am obținut următoarea situație:
- în 2014 a avut venituri de 582 de lei și 13.850 de euro (echivalent) în conturi;
- în 2015 a avut venituri de 595 de lei și 24.940 euro în conturi;
- în 2016 – venituri de 089 lei și 71.865 euro în conturi după ce a încasat 40.000 de euro din vanzarea unui apartament deținut de soția sa împreună cu o altă persoană;
- în 2017 veniturile au fost de 000 lei după ce a vândut două mașini cu aproximativ 15.000 de euro, iar în conturi avea 70.000 de euro;
- în 2018 a avut venituri de 126 lei și 75.542 euro în conturi, iar
- în 2019 a înregistrat venituri oficiale de 662 lei și conturi de 103.843 de euro.
În declarațiile lui de avere din perioada 2014-2019 apar mai multe neconcordanțe.
Cea mai importantă dintre ele este lipsa Rolexului pe care-l poartă uneori, cu ”modestie”. Mai sunt și altele.
La fel cum a ascuns Rolexul, a ascuns și sponsorizările primite de la firme din industria Pharma, așa cum vom vedea mai incolo.
Oficial, doctorul Geavlete are 3 terenuri, cinci case (o vilă de peste 337 mp în Popești Leordeni și patru apartamente în Capitală), două mașini cumpărate în 2017 în leasing și peste 100.000 de euro în conturi la ING și BRD.
Din declaratia de avere din anul 2015 reiese ca acesta are un cont în lei la BRD deschis in anul 2012, de 59.842 lei. Acest cont în lei nu apare și în declarația de avere completata în 2014 și nici în alte declarații de avere. Apare în schimb, în declaratia din 2014, un cont deschis în 2012 la BRD, de 12.907,74 euro, care, la cursul de 4.63 lei/euro ar reprezenta exact suma din contul în lei, numai că în declaratiile de avere nu se trec echivalențele sumelor din conturi, ci sumele exacte în moneda în care a fost deschis contul.
În declaratia de avere din anul 2016 apar doua imobile ca donații, în plus față de declarația din 2015. Este vorba despre două apartamente din București, obținute prin donație de familia Geavlete in anul 2015 nu se știe de la cine. Primul apartament, cu o suprafață de 69,24 mp este deținut în proporții egale de Oliviana Geavlete impreună cu Zaharia Magda, iar cel de-al doilea, de 84,29 mp este primit pe numele celor doi soți Geavlete. Numele donatorilor nu sunt precizate în declarația de avere, deci nu știm daca imobilele sunt primite de la rude sau de la pacienți.
El vinde in 2016 unul dintre apartamentele primite, pe cel de 69 mp, iar trei ani mai incolo îi ”crește” un alt apartament în proprietate, de 81,48 mp, imobil donat soției lui Geavlete (50%) și nu se știe mai cui, de către nu se știe cine. Adică, la fel, nu se știe dacă e de la o rudă sau un pacient recunoscător, pentru că nu se precizează în declarația de avere sursa donației. Cert e că familia Geavlete junior stăpânește azi 5 (cinci) case arătoase.
In 2017 apar cumparate în leasing 2 masini. El a consemnat în declarație doar suma împrumutată, nu și suma pe care a dat-o ca avans, cu atât mai mult cu cât mașina pe care o conduce acesta valorează peste 50.000 euro, iar din conturile sale nu au dispărut banii de avans pentru niciuna dintre mașini. O fi necesară verificarea provenienței banilor de avans pentru cele doua autoturisme, atât timp cat acești bani nu apar nici în declarația de avere si nici banii din depozite nu s-au redus?
Mari neconcordanțe apar însă la capitolul sponsorizări.
Sponsorizări nedeclarate din industria Pharma
Deși legea îl obligă să publice toate sponsorizările primite de la firme din industria Pharma, atat pe siteul anm.ro cat si, ca venituri, în declarațiile de avere, dr Geavlete Bogdan a omis consemnarea unora dintre ele pe siteul Agenției Naționale a Medicamentului, majoritatea lor nefiind trecute nici în declarațiile de avere.
Mai mult, Spitalul al carui director medical este Bogdan Geavlete a achizitionat aparatură medicală și piese de schimb, inclusiv un laser chirurgical de la firma Olympus, firma care l-a sponsorizat cu mii de dolari pe Bogdan Geavlete.
Cea mai mare parte din veniturile obținute de dr Geavlete Bogdan din sponsorizările de la firme din industria medicamentelor sunt ascunse atât din declarațiile de avere, cât și din declarațiile depuse pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.
Astfel, în ultima declarație de avere (2019), dr Geavlete Bogdan nu a trecut sponsorizările și onorariile de 22.373,5 lei primite în 2018 de la firmele Solartium Group (9500 lei), Terapia (1330,5 lei) și cele trei în sumă totală de 11.543 lei de la Dr Reddy’s Laboratories Romania SRL (5363lei + 2000 lei + 4180 lei). A consemnat, in schimb drepturi de proprietate intelectuală, care sunt diferite de sponsorizări, de la aceeasi firmă, Dr Reddy’s, în valoare de 12.825 lei.
Pe de altă parte, conform informațiilor publicate de sponsori pe site-ul anm.ro, el a ascuns complet din declarațiile de benefiar suma totala de 11.543 lei primita drept onorarii plus taxe/servicii de la firma DR. REDDY’S LABORATORIES ROMANIA SRL in trei tranșe, astfel:
- 25.07.2018 – onorariul de 2000 lei consemnat de sponsor cu titlul de ”Actualizarea informatiilor de natura medicala in cadrul Advisory Board, 20.07.2018, Bucuresti”;
- 21.12.2018 – onorariul de 900 de lei plus taxa de 4463 lei pentru participarea la The 8 th International Meeting “CHALLENGES in ENDOUROLOGY” 17-19.06.2018, Amsterdam si prezentarea lor in cadrul evenimentului ,,Cand si de ce Antibioterapie;
- 21.12.2018 – onorariu de 2000 lei plus 2180 lei reprezentand taxa ROMURO+ CEM pentru participarea la ROMURO si al XVIII-lea EAU – Central European Meeting data 10-12.10.2018, Cluj si prezentarea lor in cadrul evenimentului.
A ascuns, de asemenea și sponsorizarea primită de soția sa Geavlete Dana Oliviana de la firma Merck Romania, în valoare de 2220 lei, din 01.10 2018 pentru participare la un eveniment medical.
In declarația de avere din 2018, dr Geavlete Bogdan a ascuns venituri provenite din sponsorizări de la firme din industria mediacamentelor in sumă totală de 41.340, 96 lei, aferente anului 2017. De asemenea, din declaratia de beneficiar depusă pe siteul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România el a omis să declare onorarii de 2296 de lei.
Sponsorizările primite de el în anul 2017, ascunse din declaratia de avere, au fost următoarele:
1.A&D PHARMA MARKETING & SALES SERVICES (20.10 2017) – 11.940 lei reprezentând susținerea beneficiarului cu participare la ”35-th World Congress of Endurology and SWL” din Vancouver – Canada.
2.Solartium Group (03.07.2017) – 7969 lei reprezentând cheltuieli participare la congresul international “Challenges in Endourology 2017”, Paris, 21-23 Mai 2017
- Zentiva SA (18.11.2017) – 8993 lei reprezentand ”cheltuieli de participare la un eveniment medical științific”
- Johnson & Johnson Romania (19.10.2017) – 9466,94 lei reprezentand sponsorizare pentru participare la ”37-th Congress of The Societe Internationale d’Urologie”.
- SC Astellas Pharma SRL (14.06.2017) – 676,02 lei pentru Urology Romuro Congress din 14-17 iunie 2017, Bucuresti.
Lor li se adaugă două onorariile în valoare totală de 2296 lei (900 lei + 1395 lei) primite de la societatea DR. REDDY’S LABORATORIES ROMANIA SRL.
In declarația de avere din 2017, aferentă anului 2016, dr Bogdan Geavlete consemnează pentru prima și ultima dată o parte din sponsorizările primite de la firme (partenere) din industria medicamentului. Acestea au fost primite de la Solartium Group (31.08.2016) – 1557.08 lei, AstraZeneca Pharma SRL (15.01.2016) – 1428 lei și Zentiva SA (15.03.2016) – 3821.26 lei. Interesant este că el a omis să declare, pe site-ul anm.ro, sponsorizarea de la SC Bionorica Romania SRL (3000 lei), iar in declarația de avere a omis sponsorizarea de la Zentiva SA.
Incompatibilități compatibile stahanoviste
Doctorul Bogdan Geavlete a cumulat funcții și slujbe care i-au adus, conform ultimei declaratii de avere, venituri personale de 258.760 lei în 2018, plus sponsorizări nedeclarate de 22.373 lei, deci un total de 258.133 lei. Asta înseamnă 21.000 de lei lunar, cam cât câștiga Președintele României, sau Patriarhul Daniel, la acea dată. Si vorbim doar de venitul pe un an, fără ”adaosul comercial”, adică șpaga, din sistemul medical corupt autohton.
Urologul cu master in securitate si terorism pare a fi stahanovist și dacă nu am ști că e fiul tatălui său am puteacrede că e nepotul lui Speedy Gonzales. Asta pentru că oricum i-ai socoti timpul de lucru pentru care își încasează banii conform legii și fișei posturilor, îți dă un rezultat explicabil doar prin teoria relativității generale.
Ca să-ți iasă socoteala, trebuie să-i dilatezi ziua de muncă suficient de mult ca să încapă în ea și activitatea didactică de la UMF, și cea de director medical la ”Sf. Ioan”, și cea de chirurg la ”Sf. Ioan”, și cea de medic specialist la Sanador cu program lunea între 14-21, sau, după caz, la Intermedicas, vinerea, între 17-20, și numeroasele deplasări la conferințe științifice naționale și internaționale, și presupusa activitate din fruntea Comisiei de urologie a Ministerului Sănătății, ca să nu mai vorbim de somn, nevastă și alte mofturi.
Numai că timpul real al urologului Geavlete, în care și-a inghesuit atributiile și obligațiile zilnice conform fișei postului și programului legal de lucru, suferă de un uriaș adenom de prostată pe care doar ”urologii” de la Agenția Națională de Integritate i l-ar putea vindeca.
Oricum ai încerca sa-i scoți din măruntaie, limpede și cursiv, timpul corespunzător de lucru pentru toate slujbele cumulate de el în contracte și în declarația de avere, nu obții decît cîțiva stropi, icniți, la interval de 8 ore legale.
Astfel, conform legii, ”persoanele care ocupă funcţii de conducere în cadrul unităţilor sanitare au program de 8 ore zilnic”. Directorul medical Bogdan Geavlete are așadar un program zilnic de 8 ore la Spitalul ”Sf. Ioan”. Sau ar trebui să aibă. Însă conform site-ului Spitalului Sanador din vara lui 2019, el avea program de consultații între orele 14.00-16.00, ceea ce arată că pleca din programul normal de lucru ca director medical al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”. Sigur, își încasa salariul și de la stat și de la privat.
În paralel cu funcția deținută la spitalul ”Sf. Ioan” și cu slujba din sistemul medical privat, urologul Bogdan Geavlete este și președintele Comisiei de Urologie din Ministerul Sănătății.
Incompatibilitatea dintre dintre cele două funcții, deși evidentă, nu a fost incriminată ca atare în Ordinul de inființare al comisiilor de specialitate din octombrie 2017, semnat de ministrul pesedist Florian Bodog.
Comisia de specialitate a Ministerului Sănătății, condusă de el, participă, conform legii, la elaborarea și fundamentarea tuturor deciziilor Ministerului Sănătății în domeniul de competență, adică urologie.
Până în 2017, comisia coordona din punct de vedere științific și metodologic, întreaga rețea de asistență medicală în domeniul urologie din România. Mai mult, aceeași comisie participa la acțiunile de control și evaluare a activității de specialitate (urologie) din instituțiile sanitare, deci și din spitalul condus tot de el, la solicitarea Ministerului Sănătății.
În ultimul Ordin de înființare al comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății, cel din octombrie 2017, au dispărut atribuțiile de coordonare și control. Conform documentului, singurele incompatibilități cu funcția de membru al comisie de specialitate a MS sunt ”să nu dețină funcții remunerate sau neremunerate în cadrul companiilor” din industria Pharma și să nu dețină părți sociale sau acțiuni la companii din industria farmaceutică, care să depășească 5% din capitalul societății.
De asemenea, din analiza declarațiilor de avere și de interese, lista de sponsorizări publicate pe site-ul ANMDMR și din CV-ul personal, se observă o ritmicitate privind deplasările în țară și străinătate din programul normal de lucru, ridicându-se întrebarea privind modalitatea de desfășurare în condiții optime a atribuțiilor de director medical și cadru universitar.
De asemenea, se observă că există și situații în care numărul deplasărilor la manifestări științifice din țară și străinătate dintr-un an depășește numărul sponsorizărilor prezentate în declarațiile de avere/interese și de pe site-ul ANMDMR.
Pe de altă parte, ce program de lucru ar trebui să aibă un director medical care este și cadru universitar, atât timp cât odată cu obținerea funcției de director medical contractul de integrare clinică al acestuia cu Spitalul, de 3,5 ore/zi, se suspendă. Cum poate fi el remunerat pentru 2 activități care sunt diferite (una de administrare și una didactică), dar pe care le desfășoară în același interval orar 08.00-16.00? Conform codului muncii, articolul 35, cumulul de funcții este posibil, dar trebuie să se desfășoare în interval de timp diferit.
Aceeași situație este și pentru șefii de secție clinică, cadre universitare, care au un program de 7 ore/zi (OMS 1067/2012). Acestora li se suspendă contractul de integrare clinică de 3,5 ore, în urma semnării unui contract de administrare cu managerul spitalului și trece la un program de 7 ore/zi. Conform atribuțiilor șefului de secție acesta realizează atât activitate medicală, cât și de administrare a secției (OMS 320/2007).
Care ar trebui să fie programul de lucru al șefilor de secție dacă aceștia au un contract de 7 ore/zi care nu este integrare clinică și un program de 8 ore/zi ca angajat al Universității de Medicină și Farmacie?
Geavlete e înrolat în armata de masoni ”omenoși” a lui Secureanu, Oprescu și Talpeș
Urologul Bogdan Geavlete conduce nu numai o instituție aflată pe locul 3 în topul corupției medicale naționale, ci și o fundație prin care s-au spălat bani la fel de sârguincios cum se spală azi românii, pe mâini, de teama covizilor: Fundația Internațională Omenia.
Conform tuturor declarațiilor sale de interese din ultimul cincinal, Geavlete jr. este vicepreședintele fundației Omenia, o organizație populată cu masoni, securiști (Talpeș, Chiujdea, Popescu etc etc) și combinatori de partid și de stat.
Conform dezvăluirilor din presă, Fundația Omenia a fost folosită de fostul manager al Spitalului Malaxa, celebrul Florin Secureanu, pentru spălări de bani, cu știința fostului Primar al Capitalei, penalul Sorin Oprescu și a fostului șef al SIE Ioan Talpeș. Oprescu a fost, dealtfel, managerul celui mai corupt spital al patriei, Spitalul Unversitar de Urgență din Capitală, primul în topul corupției din sistemul național de sănătate.
Secureanu de la Malaxa recunoscut că o parte din sumele delapidate de el de la spital au intrat în Fundația Internațională Omenia.
Prezența lui Geavlete în structura de conducere a acestei organizații oculte, „o pseudomasonerie bazată pe trafic de influență”, alături de Minodora Ilie, Ioan Talpeș, Patriarhul Daniel, Prințul Paul, Secureanu, Mohamad Murad, Cătălin Predoiu și de alți dalmațieni cu grade pe umeri și bube în cap, justifică pe deplin ascensiunea urologului internațional cu masterat în securitate și terorism.
Diploma…. De licență… e valida oare..???? ….medic fraudulos … Cred ca de aici e prolema principala…. De și ar fi văzut de treaba lui cred ca trecea neobservat dar asa își fac singuri unii rău punând la cale mizerii pentru colegi.. ce reușesc prin capacități proprii și demonstrează competenta lor….
Rușine părinților ce au acceptat sa crească o buruiana… Terorista. Și sa conducă și un spital.. oamne ferește!!! Fugiți!!!
Rușine celor care,,l – au făcut,, profesor.. Pentru ca NU…!!! . merita…!!! Doar In schimbul mizeriilor adresate și făcute subacoperire…colegilor Dar vizibila de la o posta pentru cine știe mersul lucrurilor….colegi. PE… care ii invidiază,… . Cat Și campanie electorala murdara…
Cred ca ar trebui….. sa învețe…. si sa dea examene la fel ca și ceilalți.. copii de P. profesor… care se susțin reciproc datorita prostiei și pe pozitia trecuta… de acum… a parintilor sa vedem ce pot cu adevărat..??? .. Nu cu examene măsluite ș… Cred ca jumătate din umf e afara… Ce zici aracis?? Dar ii susține cel ce a fost… ajutat… În campanie de către și exclusiv de elite… Cadre nedidactice…. doar Blonde… de la Sf ioan.
Sa inteleg ca sunteti de acord sa fie seful lui tata?
In rest de garda de corp care posteaza pentru protectia unei nulitati teroriste, zis si dl Goe, sunt satul de 15 ani.
Logic, pasul urmator ar fi candidatura la prezidentialele din 2024.
Cunosc destul de bine. Mentalitatea e de a fi sef. Banii nu sunt cel mai important lucru, restul (case, masini) este pentru a nu fi mai prejos ca altii cu care se compara.
Bun cu cei apropiati si razbunator cu cei impotriva.
Profil psihologic labil, puternic in situatii de confort si ezitant in situatii care cer decizii rapide pe care nu le-a mai experimentat.
Functionaza intr-o matrice programata de parinti avand acelasi pattern profesional si social cu al tatalui.
Cat adevăr in articolul asta! Doamne asta-i cel mai jegos om, un nimic. Nu stie decat sa profite de munca altora. Stiu ce zic. cand făcea gărzi el nu vedea niciun pacinet. Toti pacientii ii vedea linia 2 de garda care nu era plătită. Își lua un medic specialist si un rezident cu el in garada, ca sa-i tina garda. El nici nu parafa foile din UPU. Un om mai de nimic ca asta eu nu am vazut. Daca ăștia conduc spitalele din România de aia sistemul este asa cum e. De fapt se si vede 3 secții închide la spitalul pe care l conduce si personal infectat. Nu stiu cum ministerul il mai tine director pe asta. Dar cred ca da parte din contracte. O nulitate atat medicală cat si pe parte administrativă.
Tot ce e in cv ul ăstuia e facut de aia pe lângă el. El nu a contribuit cu nimic . Pe toate e doar pus fără să muncească. Va zic din surse sigure. La 34-35 ani devine conferențiar in clinica condusa de tasu cu un cv lung cat China. Cand credeti ca a facut atâta cercetare? Niste minciuni. El e un zero barat . El nu vede pacienți. Sunt operații se lacheii lui. El intra pana in sala de operație si iese imediat. Nu operează ca habar nu are. Își trece pacienții pe numele lui dar nu operează. Vrea sa aiba cate 200 pacienti externati de pe numele lui ca sa arate ce profesionist e el cand colo numai minciuni. Sa vina procuratura sa verifice.Este un mare IMPOSTOR SI ESCROC. Sa se uite cineva in foile lui, niciuna nu e facuta de el. El ia doar șpagă. Iar spitalul pe care -l conduce este deplorabil de la cum arata pana la personal, mai ales pe secția de urologie. Totul a obținut prin frauda si fals. Noroc cu tasu ca altfel nu făcea nimic in viata asta. Iti e pur si simplu scârbă se nulități din astea folosite la furat.
Desi nu il plac deloc pe dr Geavlete – care mi-a “macelarit” tatal pe vremea cand era doar un simplu specialist, iar noi credeam ca tata era operat de Profesor si nu de fiul sau, avand grija apoi sa il cheme in birou pt “a discuta”, adica pentru a-si primi spaga cuvenita – totusi, ceea ce descrie articolul se intampla peste tot in clinicile universitare. Cadrele medicale au program la spital, cei din UMF au si activitati didactice cu studentii in timpul programului, au si 1-2 zile in care lucreaza dupa-amiaza la privat si gasesc timp pt participarile atat de necesare la congrese, in cadrul zilelor acordate pt educatie medicala sau in concediu de odihna. Nu vad nimic anormal in programul dlui dr.