sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiGermania: Un angajat de 20 de ani dintr-o benzinărie a fost împușcat...

Germania: Un angajat de 20 de ani dintr-o benzinărie a fost împușcat în cap de un client căruia îi ceruse să poarte mască de protecție

Un tânăr de 20 de ani, care lucra într-o benzinărie din Germania, a fost împușcat și ucis pe loc după ce i-a cerut unui client să poarte mască. Criminalul a declarat că se simte stresat de restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului.

Suspectul , un bărbat în vârstă de 49 de ani, originar din Idar-Oberstein (vest), care a anunţat după arestare că nu respectă măsurile de protecție împotriva covid-19, a fost plasat în arest preventiv, a anunţat luni seara, într-un comunicat, poliţia locală din Renania – Palatinat.

Potrivit poliției, criminalul ar fi intrat în benzinărie pentru a cumpăra bere, fără să poarte mască de protecție anti-covid, iar angajatul de 20 de ani i-a cerut să respecte regulile și să-și pună mască pentru că altfel nu îl servește. Nervos, clientul a plecat și a revenit după aproximativ o oră.

De această dată purta mască de protecție la intrarea în benzinărie, dar a dat-o jos și, după o scurtă ceartă cu funcționarul, care a refuzat din nou să-l servească dacă nu-și pune masca la loc, bărbatul de 49 de ani a scos un revolver din buzunar și l-a împușcat mortal, în cap, pe tânărul de 20 de ani, după care a fugit de la locul faptei.

A doua zi, criminalul s-a predat poliției și a recunoscut fapta susținând, potrivit procurorului principal Kai Fuhrmann, că este împotriva măsurilor restrictive luate împotriva Covid-19, că pandemia l-a stresat foarte mult și că se simțea încolțit și nu vedea altă soluție decât să dea un exemplu.

”Suspectul a considerat victima responsabilă de situația generală, deoarece a aplicat regulile impuse” – a spus procurorul Fuhrmann, potrivit Deutsche Welle.

Anchetatorii au percheziţionat apartamentul acuzatului, în care au găsit arma crimei şi alte arme de foc şi muniţie.

Departamentul de poliție al orașului Trier a declarat că această crimă este primul incident grav legat de măsurile împotriva coronavirusului din zonă și din statul Renania-Palatinat.

Primarul din Idar-Oberstein, Frank Frühauf, și-a exprimat șocul și consternarea față de crimă. „Acesta este un act teribil, de neconceput, care s-a petrecut aici, în Idar-Oberstein”, a spus el.

„O astfel de crimă este fără precedent. Va dura mult timp pentru a ne împăca cu ea”, a adăugat el.

 

Ministrul german al Agriculturii Julia Klöckner, din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) al Angelei Merkel, originar din regiune, a denunţat această crimă drept ”şocantă”.

Poliţia nu a precizat dacă bărbatul se consideră membru al mişcării ”Querdenken” (”Liberi cugetători”), care s-a impus drept principala voce critică a restricţiilor sanitare impuse în Germania împotriva luptei împotriva covid-19.

Săptămâna trecută, Facebook a eliminat aproape 150 de conturi și pagini legate de mișcarea Querdenken în cadrul unei noi politici axate pe grupuri care răspândesc dezinformare sau incită la violență.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate