miercuri, februarie 8, 2023
AcasăAgenda ZileiÎnfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pregăteşte cea mai mare escrocherie...

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pregăteşte cea mai mare escrocherie post-revoluţionară

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) pregăteşte cea mai mare escrocherie post-revoluţionară, prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL).

Liberalii deja au atacat la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii şi că aceasta a fost declarată neconstituţională, în integralitatea ei. 

„Guvernul a adoptat ieri (joi, n.r.) o ordonanţă de urgenţă care pregăteşte cea mai mare escrocherie post revoluţionară, şi anume aşa-zisul Fondul Suveran de Dezvoltare şi de Investiţii. (…) Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante şi profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective. Ce înseamnă acest Fond Suveran de Investiţii? Înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul Finanţelor sau dacă nu ministrul Finanţelor atunci apropiatul în ale infracţiunilor domnului Dragnea, Darius Vâlcov, care este, după opinia mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, a arătat Ludovic Orban. 

Orban crede că, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii guvernul doreşte să facă rost de banii necesari pentru investiţii ce ar urma să fie derulate fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică sau fără ca acestea să fie generate de un interes public. 

„Administratorii acestui fond se vor împrumuta punând ca garanţii acţiunile companiilor. Dacă banii astfel obţinuţi sunt investiţi în lucruri care ulterior nu aduc venituri, (…) nu sunt recuperaţi şi nu pot fi înapoiaţi celor care au cumpărat titlurile sau creditat acest Fond Suveran de Investiţii, creditorii se vor îndrepta împotriva acţiunilor companiilor de stat. Şi în felul acesta, printr-un mecanism gândit extrem de perfid, practic foarte multe companii de stat vor ieşi din proprietatea statului şi vor intra pe mâna unor finanţatori care sunt aleşi pe sponci”, a mai spus Orban. 

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, bun, în ochii lui Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu consideră că Fondul Suveran de Investiţii va fi un instrument puternic pentru dezvoltarea economică şi promovarea capitalului românesc. „Acest lucru era discutat de două săptămâni în coaliţie. Am căzut de acord, împreună cu colegii din PSD, asupra formei finale. Noi am lucrat pe un proiect. Ştiu că săptămâna trecută proiectul de ordonanţă nu a putut fi adoptat pentru că nu apucaseră să facă încă modificările necesare şi a fost amânat pe săptămâna aceasta. Deci este concordant cu ceea ce am convenit. Nu mă surprinde. Este ceea ce trebuia făcut. În felul acesta punem pe picioare un instrument puternic – Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Am convingerea că va fi un instrument puternic pentru dezvoltarea economică şi pentru promovarea capitalului românesc”, a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Pe de altă parte preşedintele Pro România, Victor Ponta, spunea la începutul săptămânii că toţi cei care vor semna ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii vor răspunde în faţa legii. 

„În timp ce noi discutăm despre dosare, protocoale, poveşti nemuritoare, pe şest, după ce Curtea Constituţională a desfiinţat legea, la Guvern se merge mai departe cu ideea celui mai mare furt din 28 de ani de existenţă a României democratice: Fondul Suveran. Toţi cei care vor semna, după părerea mea, vor răspunde în faţa legii şi îmi pare rău – pe unii dintre ei i-am avertizat în acest sens. Tot ce mai are statul român, Transgaz, Romgaz, aeroportul, Hidroelectrica, trece în nişte mâini private, pe timp de nouă ani, mâini private din care după nouă ani să vedem dacă mai scoatem ceva. Sigur, mâini private numite de către puterea actuală”, a firmat Ponta. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate