miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiInfractorul Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, s-a aflat oficial în fruntea județului...

Infractorul Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, s-a aflat oficial în fruntea județului încă 6 zile de la condamnarea sa definitivă la 6 ani și 8 luni de pușcărie

Consiliul Județean Neamț a fost condus în perioada 10 martie – 16 martie 2023, oficial, de infractorul Ionel Arsene, condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare. Abia joi, 16 martie, la 6 zile de la pronunțarea sentinței, prefectul județului Neamț a catadicsit să-și miște pixul pe ordinul de încetare a mandatului PSD-istului condamnat definitiv Ionel Arsene.

Dealtfel,  infractorul dovedit Arsene a fost menținut în fruntea județului dar și a PSD Neamț vreme de aproape un an de zile, deși avea o condamnare la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, ceea ce înseamnă că menținerea sau promovarea infractorilor în cele mai înalte demnități ale statului este politică de partid și de stat.

Infractorul a fost apreciat și a avut tot sprijinul din partea partidului și al camarazilor.

Actualul preşedinte interimar al PSD Neamţ, are numai cuvinte de laudă pentru condamnatul Arsene: „A fost, cel puţin de când sunt în politică, un camarad adevărat. A condus 10 ani organizaţia şi nu a pierdut alegerile. A fost apreciat la nivel naţional şi judeţean. (…) Voi fi alături de familia lui Ionel Arsene, pentru că aşa trebuie, să fii aproape de prieteni, de camarazi. Mă gândesc în special la părinţii lui”, a declarat PSD-istul Daniel Vasilică Harpa, citat de Agerpres.

Potrivit Codului Administrativ, ”preşedintele consiliului judeţean reprezintă judeţul în relaţiile cu celelalte autorităţi publice, cu persoanele fizice şi juridice române şi străine, precum şi în justiţie”.

Cine poate reprezenta mai bine județul în relația cu Justiția, decât un condamnat la ani grei de pușcărie?!

În legislația penală românească, făcută de corupții din politică, infractorul condamnat în primă instanță se bucură de așa-zisa prezumție de nevinovăție, deși tot într-o instanță de judecată se demonstrează și dovedește că infractorul e infractor, deci vinovat. În loc să fie considerat vinovat până la proba contrarie, pentru că decizia de vinovăție a fost stabilită în urma unui proces, infractorul român e prezumat nevinovat până la o condamnare definitivă…

Potrivit Agerpres, prefectul Vasile-Adrian Niţă (PSD) a anunţat, joi, că a semnat ordinul privind încetarea mandatului lui Ionel Arsene de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, acesta fiind ales din partea PSD.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de OUG.57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr.96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, vinerea trecută, de Curtea de Apel Braşov, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

Poliţiştii nu l-au găsit, până acum, pe Arsene, fapt pentru care a fost emis mandat internaţional de arestare.

În ceea ce priveşte preşedinţia CJ Neamţ, aceasta urmează să fie asigurată interimar, în urma votului consilierilor, de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, respectiv Ion Asaftei (ALDE) sau Dragoş Chitic (PMP).

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate