marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr

Iohannis nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr

Preşedintele Klaus Iohannis nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr, a anunțat șeful statului la Palatul Cotroceni.  

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis. 

El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii. Anunțul a fost făcut de președinte după ce pe data de 27 decembrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis documentele necesare pentru revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Tot atunci, ministrul Justiției cerea și numirea Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

În ceea ce priveşte numirea procurorilor şefi, el a susţinut că documentele se află în analiză, subliniind că este cel puţin ciudat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis aceleaşi nominalizări. 

„În privinţa propunerilor de numire pentru procuror, pentru poziţiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este totuşi important de reţinut că domnul ministru a considerat pur şi simplu să trimită aceleaşi propuneri fără modificări, lucru care este cel puţin ciudat, ca să mă exprim aşa”, a spus Iohannis. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate