joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiIohannis: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată

Iohannis: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată, aceasta putând fi transformată în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României de la început a fost că această secţie nu trebuie înfiinţată, însă pentru a fundamenta o opinie pertinentă am cerut şi primit opiniile unor recunoscuţi experţi în materie, dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV, care spun că nu e nevoie de această secţie. Dacă toţi spun că aşa nu, eu sunt de părere că aşa nu, PNL este de părere că aşa nu şi alte partide sunt de aceeaşi părere, înseamnă că ne bazam pe ceva”, a declarat Iohannis la întînirea cu jurnaliștii, la BCU.

El este de părere că această secţie nu trebuie să existe, este un instrument care prea uşor poate fi transformat în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor. El a fost întrebat unde vede plasată această secţie dacă este reformată la nivel de resurse umane.

„Rămân la opinia pe care am spus-o. Toţi aceşti specialişti, pe care îi respect şi pe care îi recunosc, recomandă desfiinţarea secţiei, opinie pe care o împărtăşesc. Evident, decizia nu o iau eu, ci în Parlament”, a răspuns Iohannis.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate