duminică, iunie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis: Ce obligații au românii după 15 mai

Klaus Iohannis: Ce obligații au românii după 15 mai

Românii au noi obligații după data de 15 mai, atunci când România va trece de la starea de urgență la starea de alertă, potrivit unui mesaj transmis de către președintele Klaus Iohannis.  

Declaraţia pe proprie răspundere este în continuare necesară, la ieşirea din localitate, după încheierea stării de urgenţă. De la această regulă fac excepție zonele metropolitane. Deplasarea în afara localităţii va fi în continuare interzisă, cu excepţii ce vor fi stabilite de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Iohannis a afirmat că, de la 15 mai, când expiră starea de urgenţă, se renunţă la obligaţia de a sta acasă şi la obligaţia unei declaraţii când ne deplasăm în interiorul localităţii. După 15 mai este recomandată deschiderea parcurilor.

Ce obligații au românii din 15 mai 

De asemenea purtarea măștii va fi obligatorie, dar și păstrarea unei distanțe de minim 1,5 metru. 

„Din păcate, epidemia de COVID-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime. În continuare avem în fiecare zi sute de cazuri noi. Totuşi se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgenţă şi vom intra în starea de alertă. În primul rând, aş menţiona ce devine obligatoriu din 15 mai. Sunt lucruri foarte simple, dar foarte importante. Din 15 mai devine obligatoriu portul măştii atunci când ne găsim în spaţii interioare, de exemplu când mergem la magazin sau când mergem cu transportul în comun, în metrou. În interior masca este obligatorie. Este obligatorie păstrarea unei distanţe. Distanţa obligatorie între persoane este 1,5 m. Igiena mâinilor devine obligatorie”, a spus şeful statului. 

Iohannis a avut, la Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate