vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAdministrație publicăKlaus Iohannis va convoca un referendum pe data de 26 mai

Klaus Iohannis va convoca un referendum pe data de 26 mai

Klaus Iohannis va convoca un referendum pe data de 26 mai, anunțul oficial venind chiar din partea președintelui României, la Palatul Cotroceni. 

„Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei”, a declarat Iohannis. 

Cu toate acestea, odată cu acest referendum pentru justiție a apărut un nou scandal, pentru că se dorește că referendumul să fie ținut în secții de votare separate față de alegerile europarlamentare. 

Potrivit liderului PMP, Eugen Tomac, organizarea referendumului pe justiţie în alte secţii decât cele pentru alegerile europarlamentare demonstrează frica preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi a preşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu faţă de români.

„Organizarea referendumului în alte secţii decât cele pentru alegerile europarlamentare demonstrează frica lui Dragnea şi Tăriceanu faţă de români. Îşi dau şi ei seama că nu mai pot să-i păcălească nici măcar pe proprii alegători în care nu au încredere că nu vor băga buletinul şi în urna pentru referendum”, arată Tomac. 

Liderul PMP a mai afirmat că, în cazul în care se organizează secţii diferite, se dublează, practic, costurile cu alegerile şi a spus că pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu-Tăriceanu „nu-i interesează, că nu dau de la ei, ci tot din banii românilor cei mai săraci pe care au pretenţia că îi reprezintă”. 

„Sunt în stare să arunce 50 – 60 de milioane de euro la gunoi doar ca să invalideze referendumul lui Iohannis, confirmând că acţionează politic. Sunt bani care puteau merge la iubitul proiect al lui Daddy cu vitamina D. Tăriceanu şi PSD se află la a doua abatere – la fel au făcut şi în 2007, la referendumul convocat de Preşedintele Băsescu privind introducerea votului uninominal. Au făcut secţii mai puţine şi în alte locaţii, tocând bani de pomană pe motiv că duduia economia. Şi tot i-a învins Traian Băsescu, reuşind să impună apoi ideea uninominalului”, a afirmat Tomac. 

Declarațiile lui Tomac survin în urma afirmațiilor făcute de Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei electorale a Partidului Social Democrat. Potricit acestuia, în cazul unui referendum simultan cu alegerile europarlamentare, legea nu permite decât secţii de votare diferite. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate