sâmbătă, decembrie 7, 2024
AcasăAgenda ZileiCJ Neamț, condus de Baronul din Maldive al lui Dragnea, a angajat...

CJ Neamț, condus de Baronul din Maldive al lui Dragnea, a angajat o fostă avocată care a stat după gratii

Consiliul Județean (CJ) Neamț, condus de Ionel Arsene (PSD), a angajat anul trecut pe un post de consilier în cadrul instituției o fostă avocată care a stat la închisoare după o condamnare definitivă.

Este vorba de Anica Daniela Luncanu. Ea a fost selectată dintre 17 candidați, fiind singura admisă. Fosta deținută este acum consilier în cadrul Biroului Guvernanță Corporativă, Comunicare și Imagine.

În luna mai anul trecut, Consiliul Județean (CJ) Neamț, condus de Baronul PSD – Ionel Arsene, a anunțat că a selectat-o pe Anica Daniela Luncanu pentru a ocupa un post de consilier în cadrul Biroului de Guvernanță Corporativă, Comunicare și Imagine. Ea a fost unul dintre cei 17 candidați care s-au înscris pentru a ocupa acest post. Luncanu a obținut media de 85,10 puncte, cel mai mare punctaj dintre cei 17 candidati pe post. A avut cele mai mari note la ambele probe: și proba scrisă, și cea de interviu, așa cum reiese din datele publicate de CJ Neamț.

Rezultatul concursului de la CJ Neamț din luna mai

Fostă deținută

Anica Daniela Luncanu este o fostă avocată recidivistă, condamnată la data de 10 mai 2016 la o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, așa cum reiese de pe portalul instanțelor de judecată (portal.just.ro). Atunci, Curtea de Apel Bacău a decis anularea unei alte pedepse primită anterior de Luncanu, de opt luni de închisoare cu suspendare, pentru denunțare calomnioasă și a contopit pedeapsa inițială cu cea de înselăciune. Vezi aici decizia instanței. Prin urmare, actuala consilieră de la „curtea” lui Ionel Arsene era recidivistă.

La data de 5 octombrie 2016, hotarârea Curții de Apel Bacău a rămas definitivă la instanta suprema, data când Luncanu a fost încarcerată. Vezi aici decizia definitivă.

Ea a a fost condamnată pentru că „în cursul anului 2014, inculpata, în calitate de avocat, a indus în eroare două părți civile, cu privire la acordarea de asistenţă juridică cu scopul de a obţine în mod injust bani, creând un prejudiciu de 5.700 lei”, se arată în comunicatul Poliției din momentul în care a fost reținută.

În hotarârea de fond, judecătorii au decis că „În baza art.45 al.3 C.P., să interzică inculpatei exercițiul drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a,b,g C.P. pe o durată de trei ani, cu titlu de pedeapsă complementară”.

Potrivit articolului 66, litera b din Codul penal, condamnatului i se interzice „dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat”.

În plus, în conditiile de înscriere la concurs se precizează că doritorii trebuie să prezinte un cazier judiciar și că nu pot participa la concurs candidații „condamnați definitiv pentru o infracțiune săvârșită cu intenție”.

În ciuda acestor interdicții, subordonații lui Ionel Arsene de la CJ Neamț au acceptat dosarul de înscriere la concurs al fostei avocate Luncanu și au declarat-o câstigătoare. Odată cu condamnarea, Luncanu și-a pierdut statutul de avocat.

Eliberată din închisoare în octombrie 2017

Potrivit portalului instantelor de judecată, Anica Daniela Luncanu a fost eliberată condiționat pe 24 octombrie 2017 din Penitenciarul Bacău, dupa ce procurorii nu au contestat decizia judecătoriei din aceeași localitate de punere în libertate.

Până la publicarea acestui articol, reprezentanții Consiliului Județean Neamț nu ne-au comunicat oficial un punct de vedere față de această situație. Reprezentanții instituției au declarat legat de angajarea fostei avocate Luncanu că încadrarea sa a fost una corectă. Cu toate acestea, ei nu au putut să explice de ce nu au cerut cazierul.

Investigative-report.ro a obținut o dovadă că această a fost angajată după concurs având statut de consilier debutant în cadrul Consiliului Județean Neamț. Ea nu și-a publicat o declarație de avere până în acest moment, asta și pentru că este încadrată la personalul contractual, personal care are un statut ambiguu pentru o parte din instituțiile din România. Salariul plătit de CJ Neamț consilierilor debutanți este de 3.100 de lei la care se adaugă voucherele de vacanță.

Am încercat s-o contactăm pe Anica Daniela Luncanu, însă toate numerele de telefon pe care le folosea ca avocată, adresele de email sunt acum închise. Dacă vom primi mai multe informații de la CJ Neamț le vom publica imediat.

Baronul din Maldive

Consiliul Județean Neamt este condus de Ionel Arsene, ales local trimis în judecată pe 22 februarie 2018 de către procurorii DNA dupa ce ar fi primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influență. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiați de Liviu Dragnea, fiind considerat mâna sa dreaptă în partid.

Mai mult, conform informațiilor din cadrul PSD, Ionel Arsene l-ar fi însoțit pe Liviu Dragnea în vacanța din Maldive în care președintele Camerei Deputaților și iubita sa Irina Petrescu ar fi plecat la începutul acestui an.

Ionel Arsene și Marian Oprișan sunt ultimii doi baroni din vechea gardă care îi mai sunt alături lui Liviu Dragnea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate