marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiLiberalii se decid „până la vară” ce fac cu salariile bugetarilor

Liberalii se decid „până la vară” ce fac cu salariile bugetarilor

Liberalii se decid „până la vară” ce fac cu salariile bugetarilor, prin modificări pe care le vor aduce „Legii salarizării bugetarilor”, a anunțat premierul Florin Cîţu.

„Modificarea Legii salarizării are un obiectiv mai mare decât sporurile, Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi. Deci, acesta este obiectivul Legii salarizării şi acolo vom merge. Cum va arăta şi cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce se va vota Legea salarizării. Se lucrează la Ministerul Muncii. După ce o să avem o variantă de la Ministerul Muncii, bineînţeles că va fi adusă în coaliţie şi experţii din coaliţie vor da dimensiunea finală”, a precizat Cîţu.

Liberalii se decid „până la vară” ce și cum

Potrivit prim-ministrului, acest proiect va trece prin Parlament până la vară.

„O să fie un proiect de lege care va trece prin Parlament. Până în vară o să fie în Parlament”, a adăugat premierul.

Pe de altă parte,  preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, este de părere că este necesară o analiză foarte serioasă a sporurilor, multe dintre acestea nefiind justificate.

„Referitor la sporuri, îmi aduc aminte că, la instalarea guvernului, la prezentarea proiectului de buget, eu am susţinut de exemplu sporul de condiţii deosebite să se acorde în sumă fixă. În ceea ce priveşte reforma din domeniul sporurilor, ea va fi făcută odată cu adoptarea legii salarizării. Din punctul meu de vedere, trebuie o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Sunt sporuri care nu-şi au justificarea. Din punctul meu de vedere, sporuri de condiţii vătămatoare, dacă este considerată radiaţia antenei sau a calculatorului condiţie vătămătoare, din punctul meu de vedere nu se poate acorda acest spor”, a afirmat Orban, la Parlament.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate