marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăLiberalul Florin Roman, președinte interimar al Camerei Deputaților cu votul USR

Liberalul Florin Roman, președinte interimar al Camerei Deputaților cu votul USR

Plenul Camerei Deputaţilor a validat, luni, demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a luat act de vacantarea funcţiei. Ulterior, Biroul Permanent a decis ca interimatul funcției să fie preluat, pentru două săptămâni, de către liberalul Florin Roman.

„Eu am fost propus de PNL pentru a prelua interimar această funcție”, a anunțat Florin Roman după ședința Biroului Permanent.

Roman spune că a fost mai mult o discuție administrativă și mai puțin politică. El menționează că decizia Biroului Permanent (BP) a fost luată cu șapte voturi, fiind vorba despre o conducere rotativă, până la alegerea unui nou președinte Camerei Deputaților.

Reprezentanții USR în BP au votat pentru Florin Roman.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat după şedinţă că acesta a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate.

”Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a declarat Moşteanu, potrivit News.ro.

El a precizat  că este un apel pe care USR îl face, la toate partidele politice.

”România este într-un moment extrem de complicat şi, mai mult decât oricând, în zilele care urmează şi săptămânile care urmează trebuie să vedem responsabilitate pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”, a afirmat el.

Întrebat dacă USR va avea propunere de preşedinte al Camerei, Ionuţ Moşteanu a spus că acest lucru se va întâmpla când va fi clară o nouă majoritate.

”În acest moment, în Camera Deputaţilor, pe piaţa politică, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în Opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele şi săptămânile următoare”, a mai spus el.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate