vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiLucrările efectuate sau neefectuate din bani publici, luate la control

Lucrările efectuate sau neefectuate din bani publici, luate la control

Guvernul Orban a început să verifice toate lucrările efectuate sau neefectuate din bani publici, acest demers trebuind extins la toate nivelurile administraţiei publice din România, este de părere deputatul PNL Nicolae Giugea.

„Nu înţeleg uimirea unora atunci când află de la televizor că Guvernele lui Dragnea au împrăştiat către primarii PSD zeci de miliarde de lei pentru lucrări fictive, care nu s-au realizat niciodată sau, dacă au fost făcute, s-au demonstrat a fi o adevărată bătaie de joc. Zeci de şcoli dărăpănate au în garduri afişe colorate pe care scrie că s-au cheltuit zeci de milioane de lei, culmea, pentru modernizarea lor. Sute de drumuri şi străzi sunt mai găurite după reabilitare decât înainte. Sute de reţele de utilităţi au fost făcute în total dispreţ, multe dintre ele fiind neutilizabile şi trebuie refăcute de la zero. Ăsta este adevărul despre miliardele de lei prăduite de PSD, despre modul în care Dăncilă se lăuda că ”a scos ţara din noroaie”!”, spune deputatul. 
Potrivit lui, „țarul Dragnea” a confundat România cu braţul Belina şi a crezut că poate să dispună de ţară şi de bugetul ei ca de moşia însuşită ilegal de la statul român. Sunt mii de proiecte începute de PSD, cu şantiere deschise şi abandonate, dar pentru care banii s-au plătit deja. Nimănui din fostele guverne nu i-a păsat dacă şi cum s-au cheltuit banii smulşi din buzunarele a milioane de români.

Lucrările efectuate sau neefectuate din bani publici 

Sute de milioane de lei au fost deja oprite de la plată pentru că PSD-iştii au tocat banii şi nu au executat lucrările. În judeţul Dolj, administraţia locală PSD are mare tradiţie în a-şi bate joc de banii cetăţenilor, în a acorda contracte către firmele de casă ale partidului, iar lucrările să nu fie niciodată efectuate.
Străzi, şcoli, spitale, clădiri de patrimoniu, reţele de încălzire apar toate noi şi frumoase în hârtiile primăriilor din judeţ şi din Municipiul Craiova.
„Nu trebuie să fii expert în construcţii ca să constaţi că toţi banii acordaţi în ultimii ani pentru renovarea şcolilor, reabilitarea străzilor, modernizarea spitalelor şi consolidarea clădirilor istorice au ajuns în buzunarele private ale socialiştilor şi în trezoreria PSD! Ceea ce Guvernul PNL a demarat în scurtul său mandat, adică verificare cheltuirii fiecărui leu alocat de la bugetul public, este necesar să se extindă la nivelul tuturor autorităţilor publice, centrale şi locale”, mai spune Giugea.
Prin verificări, controale şi transparentizarea constatărilor vom scăpa România de corupţia endemică care a explodat sub guvernele PSD.
„O să constatăm cu toţii că dacă fiecare bănuţ e verificat, vor apărea şi spitale şi şcoli moderne, străzi asfaltate şi curate şi utilităţi publice de calitate. Acesta este încă un motiv pentru care alegerile anticipate reprezintă cea mai bună soluţie pentru România şi pentru igienizarea ţării de PSD”, afirmă deputatul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate