vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiMii de persoane în stradă împotriva OUG 7/2019

Mii de persoane în stradă împotriva OUG 7/2019

Mii de persoane au ieșit în stradă în această seară pentru a protesta împotriva OUG 7/2019, pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dat-o în urmă cu o săptămână. 

Câteva mii de protestatari s-au strâns în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva OUG 7/2019, cerând Guvernului Dăncilă să își dea demisia. Alături de aceștia, alte mii de protestatari sunt și în marile orașe ale țării. 

Numai în Cluj sunt peste 2000 de protestatari, iar în Iași și Arad s-au strâns câteva sute de manifestanți. 

Pe de altă parte, nu se poate remarca faptul că la protestele de la Victoriei sunt mai pușine perosane decât la meciul de fotbal dintre FCSB și Universitatea Craiova. Asta ca să ne știm prioritățile. 

Jandarmeria consideră protestul unul ilegal

Pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legale, a anunțat Jandarmeria. 

„Pentru organizarea acestei manifestaţii nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare, aceasta fiind anunţată pe reţelele de socializare, în mediul online şi în mass-media. Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea şi liniştea publică şi va lua toate măsurile pe care le consideră necesare, astfel încât să prevină incidentele care ar putea tulbura ordinea publică pe timpul desfăşurării acestei manifestaţii”, spun oficialii Jandarmeriei.

Totodată, aceștia au ținut să precizeze că au fost ținta unor știri false de-a lungul ultimelor zile.  „Am observat că în spaţiul public au circulat mai multe informaţii şi stiri false cu privire la numărul de jandarmi angrenaţi în această misiune, cu scopul de a crea emoţie şi a creşte gradul de tensiune în rândul celor interesaţi să participe la această manifestaţie. Infirmăm, încă o dată, aceste ştiri! Recomandăm participanţilor să respecte indicaţiile şi recomandările forţelor de ordine aflate în dispozitiv, iar pentru a nu exista nici un fel de evenimente negative modul de manifestare trebuie să rămână unul paşnic şi fără încălcarea normelor legale!”, mai spun jandarmii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate