miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăMinistrul Câciu despre pensiile speciale: Vor fi indexate, sunt mulți care au...

Ministrul Câciu despre pensiile speciale: Vor fi indexate, sunt mulți care au rămas cu venituri mici!

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunță că guvernanții se gândesc să facă o echilibrare a pensiilor speciale. Cei vizați sunt deocamdată pensionarii militari, mulți dintre aceștia având venituri mai mici decât alte categorii, potrivit lui Câciu.

Ministrul de Finanțe s-a referit la pensiile care nu au mai fost indexate de ani de zile.

„Există o problemă a pensiilor speciale care nu au fost indexate de ani de zile”, a spus marți seara, la România TV, noul ministru de Finanțe.

Câciu a mai spus că numeroși pensionari militari au pensii foarte mici în comparație cu alte persoane din aceeași categorie, pe listă fiind chiar și veterani din Irak și Afganistan.

Trebuie să facem o echilibrare pentru că sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”, a adăugat Adrian Câciu.

Modificările care îi privesc pe pensionarii militari vor fi făcute împreună cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Apărării Naționale.

Așadar, nu numai că nu se reduc, dar nici nu se micșorează, cum ar zice un clasic sportiv. Se măresc, pentru unii dintre privilegiații nației militare.

Tot marți, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a decorat și medaliat câteva batalioane de cadre militare și de polițiști, după ce, vineri, generosul suprem de la Cotroceni a avansat în grad 44 de ofițeri ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Pază şi Protecţie şi ai Serviciului de Informaţii Externe.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate