Darius Vâlcov a picat testul poligraf cerut chiar de el, când a fost întrebat de bani, a acţionat cu intenţie când a comis faptele de corupţie pentru care a fost condamnat la opt ani de închisoare, potrivit motivării deciziei de condamnare a judecătorilor Instanţei supreme. Totodată, acesta a deturnat prestigiul funcţiei de demnitate publică pe care o avea.
Judecătorii au finalizat de redactat motivarea deciziei prin care l-au condamnat pe Darius Vâlcov la opt ani de detenţie.
„Se impune a fi menţionat că, în urma examinării inculpatului Vâlcov Darius Bogdan cu tehnica poligraf la solicitarea acestuia, s-a constatat că la întrebarea „Aţi primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Berna Theodor în legătură cu contractele încheiate între SC Tehnologica Radion SRL şi SC Compania de Apă Olt, la sediul SC Tehnologica Radion SRL?”, răspunsul „Nu” al inculpatului a provocat modificări specifice comportamentului simulat”, au scris judecătorii în motivare.
Darius Vâlcov a acţionat cu intenţie atunci când a comis faptele de corupţie pentru care a fost judecat.
„Prin faptele sale, inculpatul a acţionat cu intenţie, întrucât nu numai că nu s-a menţinut dincolo de orice suspiciune de natură a deturna prestigiul funcţiei, ci dimpotrivă, în deplină cunoştinţă de cauză a exercitat operaţiuni financiare în scopul de a obţine profit din anumite activităţi comerciale pentru societăţile pe care le administra în fapt sau foloase pentru sine, ştiind că o persoană învestită cu atributul funcţiei sale este incompatibilă a exercita acest tip de acte”, au mai redactat judecătorii ÎCCJ în motivare.
Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.
Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spălare de bani şi 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.
Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.