marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiNegocierile dintre USR și PLUS pentru europarlamentare, în stadiu avansat

Negocierile dintre USR și PLUS pentru europarlamentare, în stadiu avansat

Negocierile dintre USR şi PLUS în privinţa participării la europarlamentare sunt în stadiu avansat, o decizie urmând să fie luată probabil în 26 ianuarie, a afirmat preşedintele USR Dan Barna. 

„Negocierile sunt într-un stadiu foarte avansat. Foarte probabil undeva pe finalul lunii, probabil pe 26 ianuarie, vom avea şi un rezultat într-un fel sau altul. Decizia va fi luată de organele de conducere ale celor două partide, respectiv de Comitetele politice şi comitetele naţionale ale fiecărui partid. Şi la finalul lunii vom avea cu siguranţă un răspuns care va fi comunicat. (…) Obiectivul nostru este acela de a crea o alternativă competentă credibilă şi cu forţă politică pentru a fi în cea mai bună poziţie politică în 2020 la alegerile naţionale şi la toate ciclurile electorale de până atunci. Aceasta este direcţia în care noi negociem”, a declarat Barna.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș, afirma zilele trecute că a hotărât să participe la aceste alegeri pe listele PLUS, deși a fost o decizie extrem de grea. 

„Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă. (…) Agenda acestor indivizi care au capturat ţara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul nu este şi nu poate fi agenda noastră. (…) Trebuie să începem să ieşim din ceaţa toxică pe care unii vor să o aştearnă peste ţară. (…) Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coşmarul acesta şi de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din faţa acestor politicieni nocivi nu este o soluţie. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înţeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice nişte enormităţi şi minciuni, am stat şi am cugetat la ce ar fi mai bine”, a postat pe pagina personală de Facebook Dacian Cioloş. 

Acesta crede că România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenţi, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămaşi acasă, cât şi al celor din diaspora. 

Foto: Dan Barna (Facebook) 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate