Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susține Codul administrativ, dar nu şi pentru pensiile speciale, pe motiv că primarii nu merită să aibă o pensie pentru care nu contribuie.
„Este cât se poate de pozitiv faptul că astăzi primarii au salarii absolut decente. Însă pensii speciale pentru primari nu ar trebui să existe. Consider total anormal să vorbim despre pensii speciale, atâta vreme cât pentru acestea nu a existat şi nu există principiul contributivităţii. Nu poţi să primeşti ceva pentru care nu contribui. Punct! Cine să plătească pensiile speciale, în general? Să luăm de la ceilalţi contribuabili pentru a acoperi ceva la care nu am contribuit noi? Exclus!”, a scris el pe Facebook.
Negoiţă a adăugat că în spaţiul public se insistă pe ideea ca modificările aduse Codului Administrativ s-ar reduce la pensiile speciale pentru primari.
„Eu sunt primul care susţine cu tărie că noul Cod Administrativ este un document legislativ absolut necesar în momentul de faţă. Iar principalul motiv e că avem nevoie să centralizăm, într-o singură lege coerentă, toate reglementările ce ţin de administraţia publică locală, să creăm un cadru de funcţionare mai clar. Asta în condiţiile în care, în prezent, există o multitudine de legi care fac lucrul acesta, multe dintre ele contradictorii. E o situaţie absurdă şi care trebuie normalizată de urgenţă”, a mai spus Negoiță.
Pe de altă parte, premierul Dăncilă spunea că Executivul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă pentru că este așteptat de ani de zile de oameni.
„Un Cod administrativ este aşteptat de foarte mulţi ani, s-au făcut paşi importanţi, acest Cod a fost dezbătut în Parlament, noi am preluat ceea ce a fost votat în Parlament şi ştim că acest Cod administrativ ar aduce ordine în administraţie. Vorbea domnul Teodorovici de problemele pe care le întâmpinăm în administraţia publică. Un Cod administrativ, care poate nu este perfect, poate mai trebuie modificat în anumite puncte, ar duce această ordine în sistemul administrativ. Vom vedea ceea ce a obiectat CES, este un aviz consultativ, dar vrem să vedem ce anume a obiectat ca să răspundem acestor obiecţii”, declara Dăncilă, astăzi.