joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăNoi demisii din grupurile parlamentare ale PNL: senatorul Ovidiu Florean și deputații...

Noi demisii din grupurile parlamentare ale PNL: senatorul Ovidiu Florean și deputații Alexandru Kocsis și Ion Ștefan

Un senator și doi deputați PNL au părăsit, miercuri, grupurile parlamentare ale PNL, solidarizându-se astfel cu gestul făcut de fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, care și-a anunțat, luni, în plenul Camerelor, dezafilierea de la grupul parlamentar din care făcea parte. Este vorba despre senatorul Ovidiu-Iosif Florean și deputații Alexandru Kocsis și Ion Ștefan.

Cei trei parlamentari au anunțat că nu demisionează din partid, dar și-au exprimat, astfel, dezaprobarea față de acțiunile din  ultima vreme ale noului președinte al partidului, Florin Cîțu și ale președintelui Klaus Iohannis, care au destrămat coaliția de guvernare.

Alexandru Kocsis: Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis

Primul care și-a anunțat, miercuri, demisia a fost deputatul Alexandru Kocsis.

„De astăzi, 27 octombrie, mă retrag din Grupul PNL. Voi acţiona cel puţin temporar ca deputat neafiliat. Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a afirmat Kocsis, un colaborator apropiat al lui Ludovic Orban.

Ovidiu Florean: Colegii mei, prin obediență față de Iohannis, au girat dezastrul

El a fost urmat de senatorul Ovidiu-Iosif Florean.

”Doresc să vă informez că astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat. Motivul este atitudinea majorităţii colegilor mei, care prin obedienţă faţă de preşedintele Iohannis au girat dezastrul sanitar, cel economic şi criza politică. Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele pe care le-am luat în faţa electoratului. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat pe domnul Cîţu. Această atitudine a dus la destrămarea coaliţiei şi la căderea Guvernului. Până şi parteneriatul Iohannis-Cîţu s-a încheiat la doar trei săptămâni după congres”, a afirmat Florean.

Ion Ștefan: PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui

Ulterior, fostul ministru Ion Ștefan, actual deputat PNL, și-a anunțat și el, pe Facebook,  demisia din grupul parlamentar al PNL, pentru a sancționa, astfel, ”acțiunile unui grup” organizat la vârful PNL ”la îndemnul președintelui”.

”Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat.

Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră.

Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale.

Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont”.

PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui – a spus deputatul Ion Ștefan.

”Am promis oamenilor că vom guverna România prin politici liberale, de dreapta, cel puțin 8 ani, iar acum, la nici un an de guvernare, coaliția cu USR este distrusă, pentru a se căuta sprijin la adversarii politici pesediști. Criza guvernamentală a fost creată artificial din ambiții prostești, uitându-se că noi suntem în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni trimiși de români, prin vot, nu pentru că am fi beneficiarii unor drepturi speciale.

Oare cum se simte acum președintele statului, Klaus Iohannis, când românii care au stat la cozi imense la vot, îndurând frig și ploaie, străbătând sute de km, se dezic de domnia sa?

Garantul democrației a pus umărul la criza din Guvernul României și la cea din PNL!

Eu am mai spus lucrul acesta și îl repet: nu voi accepta niciodată să fiu partener politic cu ”ciuma roșie”, nu voi sta la aceeași masă cu baronii PSD care au ținut Vrancea și Moldova în sărăcie și care au risipit oamenii prin străinătate pentru o brumă de bani pe care nu îi puteau câștiga pentru familiile lor aici, acasă!

Mă dezic de tot balamucul politic creat de unii și alții care au dovedit prin acțiunile lor că își bat joc de cetățeni, de o țară și pun în pericol implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență” – a mai anunțat deputatul PNL Ion Ștefan pe Facebook.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate