marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiOrban: 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare

Orban: 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare

 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare, dar va trebui văzut cât de puternică va fi epidemia în perioada respectivă şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Alegerile parlamentare trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, pentru că trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului parlament şi cu obligaţia ca noul parlament să fie convocat de preşedinte în termen de maxim 20 de zile de la data alegerilor. Deci, cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru alegerile parlamentare. Sigur că aici va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, a afirmat șeful Guvernului.

În ce priveşte alegerile locale, el a arătat că acestea ar putea să aibă loc la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie. Potrivit evaluărilor realizate de epidemiologi, în lunile iulie-august se va înregistra probabil o reducere foarte mare a numărului de cazuri, cu condiţia să fie respectate toate măsurile şi regulile instituite.

Potrivit lui Orban, românii sunt serioşi şi respectă regulile, iar dovada cea mai bună o reprezintă faptul că numărul de îmbolnăviri zilnice a scăzut sub 200.

„Pentru a putea face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut – numărul de persoane care sunt infectate – şi de o perioadă de timp în care se poate face această campanie. Din punctul nostru de vedere, cel mai bun moment de organizare a alegerilor locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când revine lumea din concedii – pentru că iulie şi august sunt luni de concedii – în septembrie, când încă nu este anunţat valul al doilea. Estimările privind valul al doilea sunt ca acesta să înceapă între 15 octombrie – 1 noiembrie, deci avem posibilitatea în această fereastră de oportunitate să putem organiza o campanie serioasă, să putem organiza alegeri”, a mai premierul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate