marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: Moțiunea de cenzură este una manipulatorie, o colecție de minciuni

Orban: Moțiunea de cenzură este una manipulatorie, o colecție de minciuni

Moțiunea de cenzură este una manipulatorie, o colecție de minciuni, este de părere  premierul Ludovic Orban.

„Eu o asemenea colecţie de minciuni, de date falsificate, o asemenea moţiune manipulatorie nu am văzut văzut niciodată în istoria moţiunilor de cenzură în ultimii 30 de ani. Deci, aici, sunt nişte minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială. Vă dau exemplu: milionul de şomeri. La ora actuală, în România, la data de 10 august, numărul de angajaţi cu contract de muncă este de 5.589.435, faţă de numărul de angajaţi la 1 ianuarie 2020 de 5.582.009”, a declarat Orban.

Potrivit lui, noi avem în România, la data de 10 august, mai mulţi cu 7.400 de angajaţi faţă de data 1 ianuarie înainte de debutul crizei economice provocate de pandemie.

„Sigur că, atunci când voi avea posibilitatea, la moţiunea de cenzură, să prezint toate datele corecte, toate argumentele, toată lumea va vedea că este un balon de săpun, este o minciună cap-coadă. Ca să nu mai zic că e şi o hoţie: ei îşi asumă măsuri care au fost adoptate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, înainte ca ei să iasă cu proiecte de lege”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Moțiunea de cenzură o colecție de minciuni

Potrivit premierului, o altă minciună gogonată este cea privitoare la scăderea salariului net.

„Dacă compari mere cu pere, niciodată nu se face comparaţie o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, în toţi anii, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu mediu net pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri şi aşa mai departe. Calculul se face lună la lună. În România salariul mediu net în iunie 2020 este de 3.298 de lei, iar în iunie 2019, când era la putere PSD, în creştere economică, fără pandemie, fără criză economică, an în care practic a fost o conjunctură economică extrem de favorabilă, salariul mediu net era 3.142”, a explicat Orban.

Premierul a adăugat că social-democraţii au menţionat în moţiune date „incorecte” privind numărul de zile fără posibilitatea de carantinare, fiind vorba, de fapt, despre 20 de zile.

„Cum să treci într-o moţiune de cenzură că au fost 8 zile fără posibilitate de carantinare? Orice om poate să vadă data la care s-a publicat în Monitorul Oficial motivarea Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională ordonanţa de urgenţă aprobată prin lege care permitea izolarea şi carantinarea, Ordonanţa 21, dacă nu mă înşel, ordonanţă emisă în guvernarea PSD şi aprobată de Parlament în majoritate parlamentară PSD, şi data când a intrat în vigoare Legea 136 a carantinei şi izolării. Este o distanţă de 20 de zile. Noi, 20 de zile nu am avut nicio posibilitate să dispunem o măsură de a împiedica răspândirea virusului. Este vorba de aproximativ 5.000 de români infectaţi în perioada respectivă şi de aproape 50.000 de mii de oameni care erau în anchetă epidemiologică”, a spus prim-ministrul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate