sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăTăriceanu: Parlamentul European nu este o adunătură de măicuțe

Tăriceanu: Parlamentul European nu este o adunătură de măicuțe

Parlamentul European nu este o adunătură de măicuţe de mănăstire, ci un loc în care se ciocnesc interesele, a declarat preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu. 

„Sigur că Parlamentul European nu este o adunătură de măicuţe de mănăstire. Este un loc în care ciocnesc interesele. Toate ţările ştiu să îşi promoveze interesele şi să şi le apere. Aşa vreau să facă şi colegii mei, în aşa fel încât România să nu fie considerată cum este acum, o ţară de rangul doi. Vreau ca România să fie considerată pe acelaşi plan cu celelalte ţări europene. Suntem egali cu ceilalţi”, a spus liderul ALDE. 

Potrivit lui, România trebuie să fie aşezată pe acelaşi plan cu celelalte ţări europene, iar europarlamentarii ALDE vor avea misiunea să promoveze imaginea României şi să-i apere interesele. 

„În Parlamentul European deciziile care se iau au început să vizeze viaţa noastră de zi cu zi, dar eu vreau să mergem în Parlamentul European nu cu coloana vertebrală îndoită. Vreau să mergem cu fruntea sus să arătăm Europei aşa cum este România, o ţară bogată, o ţară cu oameni harnici, o ţară care este demnă de respectul lor. Sunt foarte trist că unii dintre cei care reprezintă astăzi România în Parlamentul European nu fac decât să denigreze România, să ponegrească ţara şi poporul pe care îl reprezintă acolo. Cred că suntem singurii care facem această figură urâtă în Parlamentul European. Nu am văzut niciun alt parlamentar dintr-o altă ţară europeană care acolo să se ducă şi să vorbească urât despre propria ţară şi propriul popor”, a mai spus Tăriceanu. 

Acesta a cerut membrilor partidului să arate, prin rezultatul alegerilor europarlamentare, că ALDE este o forţă.

„Dacă vreţi să obţinem un rezultat bun la prezidenţiale, dacă vreţi ca eu să am o şansă reală în cursa prezidenţială şi dacă vreţi ca la anul să aveţi cât mai mulţi reprezentanţi în structurile de putere locale, la nivelul Consiliului Judeţean preşedinte, vicepreşedinte, consilieri judeţeni, la primării primari şi consilieri, atunci haideţi să arătăm în această competiţie care urmează peste opt zile că suntem într-adevăr o forţă”, a mai spus Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate