miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăPlăcuța suedeză: Oficialii din Suedia au decis că numele ”Vladimir Putin” e...

Plăcuța suedeză: Oficialii din Suedia au decis că numele ”Vladimir Putin” e nepotrivit sau ofensator pentru un copil născut în acea țară

Oficialii suedezi au interzis unui cuplu să-și numească fiul ”Vladimir Putin”, considerând că prenumele ales este o combinație nepotrivită. Conform legislației suedeze, prenumele pot fi refuzate dacă sunt ofensatoare sau ar putea aduce un ”disconfort purtătorului”.

”Prenumele nu trebuie să ofenseze, să antreneze o jenă a persoanei care poartă numele şi nici să nu fie considerat nepotrivit din vreun motiv”, a decis fiscul suedez, competent în materie.

Cuplului de părinți din Laholm, o localitate din sudul Suediei, li s-a spus doar să schimbe numele pe care intenționau să-l pună fiului lor.

”Numele de familie nu convin ca prenume, iar acest lucru se aplică de asemenea numelor care seamănă numelor de familie”, apreciază fiscul suedez (Skatteverket) în această decizie luată la începutul lui septembrie, potrivit AFP.

De asemenea, autoritățile fiscale suedeze au refuzat să considere că „Vladimir” și „Putin” ar putea fi considerate ca două prenume separate.

„Autoritatea fiscală decide în acest caz că asocierea ”Vladimir Putin” trebuie evaluată în totalitate”.

Dealtfel, agenția fiscală suedeză a respins anterior și alte prenume, precum Allah, Ford, Michael Jackson, Pilzner, Q și Token.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate