vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiPlata salariilor pentru mineri creează probleme la nivel guvernamental

Plata salariilor pentru mineri creează probleme la nivel guvernamental

În viitoarea şedinţă de Guvern online, de luni, va fi aprobată hotărârea privind normele metodologice de aplicare a OUG referitoare la fondul de garantare a creanţelor salariale, care permite plata salariilor pe următoarele trei luni pentru minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

„Eu am citit acum o ştire că s-a oprit protestul. Ştiţi foarte bine că în şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată ordonanţa de urgenţă. Cred că deja este publicată. Ministerul Muncii ne-a spus că va avea hotărârea de Guvern pentru aplicarea ordonanţei imediat. Deci asta înseamnă că hotărârea o să vină în şedinţa de Guvern. Dacă este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de Guvern”, a precizat Florin Cîţu.

Minerii care s-au blocat în subteranul exploatării de cărbune Livezeni, nemulţumiţi de plata cu întârziere a salariilor, au încheiat protestul, după ce au aflat rezultatul negocierilor purtate în cursul zilei la Bucureşti, când li s-au dat asigurări că drepturile băneşti vor fi achitate săptămâna viitoare, mai devreme de data de 26 februarie.

Aproximativ 80 de mineri de la exploatarea de cărbune Lupeni au continuat protestul declanşat în subteran, în urmă cu trei zile, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.

Mai mulţi mineri de la exploatarea de huilă Vulcan au venit la sediul Minei Lupeni, unde au rămas în sala de apel, în spirit de solidaritate.

Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.

Mâncarea pentru minerii din subteran este asigurată atât de sindicat, dar şi cu sprijinul ortacilor de la alte sucursale miniere, care au strâns bani şi au cumpărat hrană şi apă.

Majoritatea minerilor a înţeles situaţia prin care trece compania şi faptul că îşi vor primi banii mai devreme de 26 februarie. Din aceste considerente el a apreciat că activitatea Complexului va reveni la normal luni dimineaţa.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate