PMP lăsat în afara guvernării din dorința ALDE și UDMR, a declarat dezamăgit liderul PMP, Eugen Tomac, care a spus că discuțiile dintre ei și PNL nu au durat decât un minut.
„PMP a spus foarte clar că cere ca viitorul Cabinet să aibă un minister pentru relaţia cu Republica Moldova. Am spus-o şi la consultările cu preşedintele, am spus-o şi în discuţia înainte de moţiune cu premierul actual desemnat, am spus-o şi la întâlnirea de săptămâna trecută. Am înţeles că nu vrea să înfiinţeze un nou minister, este în regulă, este punctul de vedere al premierului desemnat, am înţeles că nu vrea să dea o ordonanţă de urgenţă cu privire la alegerea primarului în două tururi, este de asemenea punctul de vedere al domniilor lor. Pentru noi erau subiecte extrem de importante, dar faptul că Tăriceanu, care a stat şi l-a ţinut de braţ trei ani de zile pe Dragnea, faptul că Hunor a stat în aceeaşi împrejurare – de Ponta ştim foarte bine care sunt convingerile, nu ne surprinde nimic – reuşesc să îi traseze PNL-ului agenda este problema dumnealor, eu am obligaţia să merg către partid”, a afirmat Tomac.
PMP, lăsat în afara guvernării din dorința ALDE, UDMR și Pro România
Pe de altă parte, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că după cea de a două rundă de negocieri cu premierul desemnat, că va merge în Biroul Politic Executiv al partidului unde va susţine să se dea votul în favoarea învestiturii Guvernului PNL.
„Am discutat şi astăzi am finalizat, erau mici retuşuri pe care a trebuit să le facem. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta în zilele următoare în faţa Biroului Politic Executiv al ALDE unde vom susţine ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit lui, se va semna şi un acord scris privind susţinerea învestirii Guvernului PNL, Tăriceanu arătând că s-a căzut de acord asupra tuturor celor 12 condiţii pe care le-a prezentat la întâlnirea precedentă cu prim-ministrul desemnat.
„A doua întâlnire oficială pe care am avut-o în formaţie completă, împreună cu colegii mei, membri ai delegaţiei, mi-a permis să finalizăm discuţiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă cu cele 12 condiţii şi cerinţe pe care noi le-am formulat şi pot să vă spun că am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula guvernului, şi anume guvern monocolor, fie că este vorba despre zona economică unde am convenit asupra necesităţii înfiinţării unui fond de investiţii care să poată să finanţeze anumite proiecte de interes major pentru economia românească”, a afirmat liderul ALDE.