miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiJustițiePrin lanul de canabis: Traficanții autohtoni de droguri încep să-și cultive singuri...

Prin lanul de canabis: Traficanții autohtoni de droguri încep să-și cultive singuri materia primă, la țară, în fundul curții

Cîteva culturi de canabis au fost descoperite, joi, în județele Argeș, Caraș-Severin și Timiș, în urma unor percheziții domiciliare efectuate de polițiști.

Astfel, potrivit IGPR, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori DIICOT Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Lerești, la o locație frecventată de patru persoane, bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2021 și până în prezent, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, cu domiciliul în București, ar fi cultivat cannabis, în localitatea Lerești și l-ar fi comercializat, în județul Argeș și municipiul București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe plante de cannabis, fragmente de substanță vegetală, precum și instalații artizanale de creștere a plantelor.

Cele patru persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Pitești, pentru audieri.

De asemenea, tot în această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, cu sprijinul colegilor din Timișoara, împreună cu procurori DIICOT Caraș-Severin, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la adresele unor persoane din Caraș-Severin și Timiș, bănuite de trafic de droguri de risc.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate o cultură out-door, formată din 7 plante de cannabis, 300 de grame de fragmente vegetale uscate, pregătite pentru distribuire, instrumente folosite la prepararea dozelor, precum și un pistol, despre care urmează a se stabili dacă era deținut legal.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, de 28 ani, din județul Timiș, ar fi cultivat droguri de risc la domiciliu, pentru consum propriu și pentru distribuție. Drogurile de risc ar fi fost distribuite, ulterior, în Timiș și Caraș-Severin, fie în mod direct, fie prin intermediari, de asemenea consumatori de droguri, contra unor sume de bani.

În urma perchezițiilor, 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 31 de ani, vor fi conduși la audieri.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate