marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiProgramul de guvernare al coaliției, gata azi sau mâine

Programul de guvernare al coaliției, gata azi sau mâine

Programul de guvernare al coaliției PNL-USR PLUS-UDMR va fi finalizat azi sau cel târziu luni, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţinut de PNL pentru funcţia de premier în viitorul guvern

„Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare duminică  sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri”, a spus Cîţu la finalul unei noi runde de discuţiil cu privire la programul de guvernare.

Printre capitolele de negociere finalizate se numără Finanţele, Fondurile europene, Digitalizarea, urmând ca sâmbătă se fie abordate teme precum Sănătatea şi Justiţia.

Programul de guvernare al coaliției începe să prindă formă finală

Pe de altă partea, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, este de părere că alianţa pe care o reprezintă şi-a asumat responsabilităţi importante, ministere unde reforma este esenţială şi că obiectivul principal al formaţiunii sale este să demonstreze că are capacitatea de a realiza reforme majore în domenii mari.

„Obiectivul nostru principal a fost să putem arăta că avem capacitatea de a face reforme majore în domenii mari şi importante pentru România şi că nu ne ferim de ministere considerate grele sau cu riscuri. Am fost acuzaţi că fugim de guvernare când nu a fost cazul, pentru că nu ne-a dat nimeni această ocazie. Acum, ne-au dat alegătorii un vot pentru a intra la guvernare şi l-am luat ca atare”, a declarat Cioloş.

Acesta a spus despre Ministerul Fondurilor Europene, care a revenit URS PLUS în cadrul negocierilor, şi la Planul Naţional de Rezilienţă, că ele „sunt, de fapt, adevăratul Minister de Finanţe pentru următorii ani, dată fiind starea bugetului României cu un deficit mare”. Atragerea completă şi investirea cu cap a banilor europeni depinde relansarea economiei şi evoluţia locurilor de muncă, a afirmat Cioloș.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate