marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiProiectul privind desființarea SIIJ, trimis azi la avizare în CSM

Proiectul privind desființarea SIIJ, trimis azi la avizare în CSM

Proiectul care prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va fi trimis spre aprobare la CSM, chiar astăzi, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion.

„(Pentru desființarea SIIJ), în primul rând va trebui să avem un aviz din partea CSM, ulterior vom merge cu proiectul pentru a fi aprobat în Guvern și, în cel mai scurt timp, îl vom depune în Parlament”, a spus ministrul Justiției, Stelian Ion.

Că interval de timp, acesta a afirmat că este greu să fie estimat cu exactitate, dar își dorește că până la finalul lunii martie proiectul să fie adoptat și să se reintre în normalitate.

„Termenul îl consider rezonabil și care poate fi îndeplinit, dar nu ține numai de instituția noastră, pentru că noi ne vom face treaba cu celeritate, va ține evident și de Parlament. Cuim avem o relație foarte bună cu Parlamentul, vor merge lucrurile foarte repede și acolo. În orice caz, există și situația în care să se primească decizii din partea CJUE. Sub acest aspect, nu aș vrea să fim împinși de la spate și obligați să între prindem anumite demersuri pentru că nu ne-am făcut treaba la timp”, a mai spus ministrul Justiției.

Potrivit lui, se știe că acest lucru nu este în regulă și atunci autoritățile române vor trebui să acționeze cât se poate de repede.

„De aceea, am și făcut aceste demersuri, iar în cursul zilei de astăzi va trimite proiectul spre avizare către CSM”, a mai declarat ministrul Stelian Ion.

Acesta a afirmat că încă de la preluarea acestui mandat, a discutat în cadrul Direcţiei de elaborare acte normative, în sensul de a face unele corecturi proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate