sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiRaluca Turcan, ministrul Protecției Sociale, sfidează flagrant regulile de protecție împotriva coronavirusului

Raluca Turcan, ministrul Protecției Sociale, sfidează flagrant regulile de protecție împotriva coronavirusului

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost surprinsă fără mască în spațiul public, zilele trecute, imediat după introducerea noilor restricții privind protecția împotriva coronavirusului, conform unor fotografii publicate pe siteul  turnulsfatului.ro.

Raluca Turcan, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean,  administratorul județului, Adrian Bibu, primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea și alți liberali au participat sâmbătă, 27 martie, la o acțiune de plantat copaci în comuna Tălmaciu, județul Sibiu.

Atît pe drumul spre plantație, cât și în timpul acțiunilor, participanții nu au purtat măștile de protecție, încălcând flagrant regulile de distanțare socială chiar la o zi după ce guvernul din care Turcan încă face parte tocmai le înăsprise.

Ei n-au purtat masca de protecție nici chiar atunci când erau îngrămădiți in remorca îngustă a unei mașini de teren și se hlizeau la fotograf, în jurul unui minor.

Raluca Turcan și liberalii veseli, fără mască (foto: turnulsfatului.ro)

Unul dintre participanți, administratorul de județ Adrian Bibu, avea să fie internat cu Covid 19 pentru 7 zile, la două zile după participarea la acțiunea de la Tălmaciu.

De pe patul de spital, Adrian Bibu susține acum că, din punctul lui de vedere, de bolnav, ”trebuie să se poarte mască”, deși din punctul lui de vedere de șef de județ cu delegație a considerat că nu e necesară masca de protecție în aer liber.

Referindu-se și la miile de manifestanți de ieri împotriva înăspririi măsurilor de protecție, același Adrian Bibu a mai declarat, pentru turnulsfatului.ro: ”Aceste proteste mi se par total nepotrivite și cred că lumea trebuie să vadă ce este aici, în spital, și cum oamenii așteaptă la rând pentru a primi oxigen. Lucrurile sunt delicate.

Trebuie să respectăm regulile, lucrurile trebuie luate în serios. Iar lumea, din punctul meu de vedere, nu respectă ceea ce cer autoritățile. Dacă s-ar respecta, cred că totul ar fi în regulă”

foto: turnulsfatului.ro

Primarul din Tălmaciu, la rîndul său, organizator al evenimentului de sâmbătă, tocmai ieșise din izolare, după ce fusese și el infectat cu Sars-CoV-2 și avea patru cutii cu măști, dar le ținea în portbagajul mașinii.

”Fotografiile fără mască nu sunt reprezentative”

Într-o declarație pentru G4media, Raluca Turcan susține că, în general, distanțarea a fost respectată și că fotografiile în care a fost surprinsă fără mască nu sunt reprezentative pentru întreaga zi de activitate pe plantație.

foto: turnulsfatului.ro

”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare” – a declarat Ministrul Protecției Sociale pentru G4Media.ro.

Pe pagina sa de facebook, Raluca Turcan a postat doar fotografii ”reprezentative” de la evenimentul de sîmbătă. Cu mască.

foto: facebook Raluca Turcan

 

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate