miercuri, noiembrie 6, 2024
AcasăAnalize MediaANALIZA: Regimul fiscal se ajustează în fiecare țară pentru a atrage investitori

ANALIZA: Regimul fiscal se ajustează în fiecare țară pentru a atrage investitori

Țările producătoare de petrol își ajustează regimul fiscal pentru a atrage investiții și pentru a-și dezvolta activele, se arată în studiul EY Global oil and gas tax guide 2018, care prezintă regimurile fiscale ale companiilor de petrol și gaze din 86 de țări.

Toate acestea se întâmplă pe măsură ce companiile urmăresc să se adapteze la un nou context caracterizat de transformarea industriei și de o creștere de un digit a producției. 

În România, se dezbat în această perioadă propunerile privind regimul fiscal specific exploatărilor din perimetrele marine offshore ale României. Un regim fiscal bine reglementat și calibrat în acest domeniu este esențial, date fiind resursele și potențialul masiv din Marea Neagră care pot asigura independența energetică a țării.

“Structurile fiscale și modelele de afaceri din întreaga lume continuă să se dezvolte și să se schimbe, pe măsură ce investițiile în tehnologia digitală nu numai că generează mai multă eficiență, ci oferă și noi oportunități pentru nou intrații pe piață. Această tendință este alimentată în continuare de incertitudinea continuă în ceea ce privește viitorul energiei, care determină guvernele să se adapteze la structuri mai extinse de impozite pentru energie, care să ajute companiile să investească în portofolii mai largi de active”, spune Derek Leith EY Global Oil & Gas Tax Leader.

Fiecare țară își ajustează regimul fiscal

Modificările structurilor fiscale detaliate în ghidul fiscal EY reflectă și impactul unui preț mai stabil al petrolului și creșterea încrederii în industrie. Acest context a determinat creșterea accesului la capital, pe măsură ce investitorii sunt interesați de câștiguri imediate într-o piață de petrol și gaze revigorată.

„Redresarea prețurilor mărfurilor accelerează activitatea din sectorul de petrol și gaze. Dar, odată cu creșterea disponibilității capitalului, proiectele noi își intensifică eforturile în atragerea de capital, iar competiția pentru investiții devine acerbă în țările cu resurse de hidrocarburi. Guvernele orientate spre viitor își revizuiesc regimul fiscal pentru a menține și atrage noi investiții și pentru a-și accelera transformarea”, spune Leiht.

Sistemul fiscal din SUA a suferit cea mai importantă schimbare fiscală, din rândul țărilor analizate în ghid. Guvernul Statelor Unite a adoptat Actul normativ privind reducerile fiscale și locurile de muncă (Tax Cuts and Jobs Act of 2017 – TCJA) în luna decembrie 2017, introducând modificări ample și profunde ale sistemului federal de impozitare a veniturilor. În timp ce anumite prevederi federale de impozitare a petrolului și gazelor au fost lăsate neschimbate, ghidul indică faptul că efectele TCJA ar putea avea un impact puternic asupra sectorului și a investițiilor în SUA.

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate