vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiRestructurarea companiilor de stat va avea loc anul acesta

Restructurarea companiilor de stat va avea loc anul acesta

Restructurarea companiilor de stat va avea loc anul acesta  pentru că bugetul forțează acest lucru, a declarat premierul Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a fost întrebat dacă a primit de la miniştri planurile de restructurare a companiilor cu pierderi unde statul este acţionar.

„Vom face restructurarea companiilor de stat anul acesta. Bugetul forţează restructurarea acestor companii. Eu v-am spus de la început, dacă nu vin cu planurile de restructurare, prin buget vom face această restructurare, vor fi forţaţi să vină cu o restructurare a acestor companii. Deci, veţi vedea în timpul anului acesta că va avea loc o restructurare a companiilor, iar în buget există un articol care spune foarte clar că la jumătatea anului vom face evaluarea execuţiei bugetare şi acolo unde execuţia bugetară nu este aşa cum am planificat-o, atunci acele sume pot fi reduse pentru ministerele respective şi de acolo începe şi evaluarea ministerelor sau performanţei fiecărui minister”, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Pe de altă partea, legat de gratuitatea pentru transportul studenților, premierul a afirmat că, în cazul în care în Parlament va fi depus un amendament la bugetul de stat pe acest an în acest sens va fi prevăzută şi sursa de finanţare.

Guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat pe 2021, după şedinţă Cîţu fiind întrebat într-o conferinţă de presă cum vede intenţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a depune un amendament privind gratuitatea biletelor de transport pentru studenţi, în limita a 24 de călătorii, şi care ar fi impactul financiar al unei astfel de măsuri.

„Impactul bugetar o să îl vedem în amendament. Dacă acest amendament nu vine cu surse de finanţare, ar însemna o creştere a deficitului bugetar, dar eu sunt sigur că un amendament de acest fel va veni în Parlamentul României fără să afecteze deficitul bugetar. Asta înseamnă că va veni cu sursa de finanţare de undeva. Ori se taie cheltuieli din alta parte… Nu ştiu, vom vedea amendamentul, dar eu vă spun că nu putem să creştem deficitul bugetar cu nicio sumă, de aceea eu sunt sigur că acest amendament va avea şi sursa de finanţare”, a afirmat premierul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate