vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia chinuie animale de dragul exportului

România chinuie animale de dragul exportului

România chinuie animale de dragul exportului , iar acest lucru a fost semnalat de Animals International. Organizația cere Comisiei Europene să demareze procedurile de infringement împotriva României, pe motiv că nu au fost respectate prevederi din regulamentul european pentru bunăstarea animalelor în cazul transportului oilor cu vaporul Al Suwaikh din România în Golful Persic. 

„Animals International cere infringement împotriva autorităţilor române, care au trimis 66.000 de oi în miezul verii în ţări de la Golful Persic, cel mai fierbinte loc de pe Planetă, în ciuda avertismentului Comisiei Europene care a cerut ca vaporul să nu părăsească România. Într-o scrisoare recentă parvenită Animal International, ANSVSA susţine că densitatea obişnuită a fost redusă cu 20% pe Al Suwaikh, vaporul reclamat. Dar dovezile prezentate deja de organizaţie Comisiei Europene dezvăluie că densitatea nu mai contează atunci când stresul termic depăşeşte o anumită limită. Chiar dacă destinaţia iniţială era Kuweit, vaporul a făcut alte 4 opriri în Arabia Saudită, Dubai, Qatar şi Oman”, au anunțat Animals International

Directorul pe UE al Animals International, Gabriel Păun, a precizat, cu prilejul unei conferinţe de presă, că vaporul a plecat pe 14 iulie din România, călătoria durând trei săptămâni – o lună. 

„Dovezile pe care le-am colectat arată că Regulamentul pentru bunăstarea animalelor pe durata transportului nu a fost respectat şi cerem Comisiei Europene să demareze procedurile de infringement împotriva României”, a spus Păun. La sosirea la destinaţie, sute de animale au murit din cauza stresului termic acumulat pe vapor. 

România chinuie animale 

„Câte au murit pe vapor nu ştim, pentru că nu am avut acces acolo (…). Într-o scrisoare pe care am primit-o de la conducerea ANSVSA ni s-a spus că numărul de animale pe vapor a fost de 66.000 de ovine, că acesta reprezintă cu 20% mai puţin decât transportă de obicei acel vapor special pentru a asigura mai mult confort animalelor şi că mortalitatea ar fi fost de doar 0,05%”, a declarat Păun, exprimându-şi îndoiala cu privire la acest procent. 

În iulie 2018 Animals International a trimis o scrisoare Guvernului, Ministerului Agriculturii, ANSVSA, avertizând că e posibil ca această companie de transport să vină în România să ia animale vii. 

„Nu am primit niciun răspuns, în octombrie anul trecut premierul a folosit scrisoarea noastră ca să meargă personal în Golf şi să îi invite să vină. Au venit la sfârşit de noiembrie, în decembrie au bătut palma cu Ministerul Agriculturii”, a adăugat Păun. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate