sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiRomânia și Israel au semnat Memorandum de Înțelegere pentru Cooperare în domeniul...

România și Israel au semnat Memorandum de Înțelegere pentru Cooperare în domeniul Securității Cibernetice

România și Israel au semnat în 6 iunie un Memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice, prin care cele două țări își propun să se ajute reciproc, potrivit G4Media

Cele două țări își propun să împartă informație sensibilă din domeniul securității cibernetice, să colaboreze în cadrul unor misiuni comune, să facă schimb de bune practici, să se ajute în cercetarea și dezvoltarea unor măsuri împotriva atacurilor cibernetice și chiar să exploreze posibilitatea unor exerciții comune de securitate.

În ceea ce privește nivelul de clasificare a informațiilor, cele două părți vor folosi un cod de patru culori, denumit „Traffic Light Protocol”.

Conform, G4Media, documentul se numește Memorandum de Înțelegere pentru Cooperare în domeniul Securității Cibernetice și a fost semnat de Guvernul României prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale condus de Alexandru Petrescu și Statul Israel prin directorul general al National Cyber Directorate of the State of Israel (INCD), Yigal Unna.

Dăncilă, despre lumea cibernetică a României 

„Într-o lume tehnologizată, în care atacurile cibernetice sunt într-o continuă schimbare şi evoluţie, avem nevoie de o protecţie sporită a datelor. În acest sens, consider că acum este un moment oportun să valorificăm deschiderea celor două ţări, România şi Israel, către cooperare în cercetare, tehnologie şi dezvoltare industrială în materie de securitate cibernetică, pentru a oferi protecţie organizaţiilor, instituţiilor, dar şi cetăţenilor noştri. România a adoptat cu succes parte din practicile Statului Israel în materie de securitate cibernetică, cel mai recent exemplu fiind lansarea numărului unic 1911 de raportare a incidentelor cibernetice” spunea premierul Viorica Dăncilă, în 6 iunie 2019, la momentul semnării Memorandumului, în contextul Forumului România – Israel Cyber Security.

Scopul enunțat al Memorandumului este legat de promovarea unei cooperări în domeniul securității cibernetice, în acord cu legile naționale, politicile și procedurile părților și de creșterea nivelului de schimburi potențiale de informație în ceea ce privește domeniul amintit.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate