marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiStelian Ion: Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată

Stelian Ion: Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) va fi desfiinţată, a declarat deputatul USR PLUS Stelian Ion adăugând că nu vor mai exista mari dezbateri pe acest subiect.

„O să o desfiinţăm (n.r. – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie). Este foarte clar lucrul ăsta, deci nici nu există discuţii. Nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desfiinţarea Secţiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile. Deci, se cunosc toate argumentele şi de o parte şi de alta, cunoaştem şi opiniile magistraţilor şi opiniile specialiştilor, avocaţilor, societăţii civile, opiniile emise de instituţii internaţionale, de Comisia de la Veneţia, de GRECO, de Comisia Europeană, şi atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile. Noi ne ţinem de promisiuni şi ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, a declarat Stelian Ion la RFI.

Alesul USR PLUS este nominalizat, alături de alţi colegi, pentru preluarea mandatului de ministru al Justiţiei.

„Există o listă, sunt şi eu nominalizat şi alături de alţi colegi foarte buni, am încredere în ei, se va lua o decizie în acest sens. Nu am avut niciodată un obiectiv din a obţine un portofoliu la Ministerul Justiţiei, însă în perioada care a trecut mi-am dat seama că fără o implicare foarte, foarte mare pe partea asta nu poţi muta lucrurile. Din orice funcţie aş deţine, aş face tot posibilul ca tot ceea ce am promis în trecut să realizăm”, a afirmat Stelian Ion.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate