joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiSezonierii români din Italia, aduși acasă cu avionul

Sezonierii români din Italia, aduși acasă cu avionul

Sezonierii români din Italia vor fi aduşi în ţară cu avionul, iar o primă cursă de acest gen, de la Torino, este programată mâine.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, au trasmis oficialii MAE

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie. Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetăţenilor români care se încadrează în criteriile enunţate.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

„Totodată, facem apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară”, spune MAE.

De asemenea, MAE facw apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate.

„Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, precizează MAE. 

Mai mult, Ungaria a creat un coridor de-a lungul țării care va fi deschis doar la anumite ore pentru a permite convoaielor de mașini cu români să se întoarcă acasă. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate