marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiSpecialist în sănătate publică: Redeschidere școlilor nu este prielnică în contextul tulpinii...

Specialist în sănătate publică: Redeschidere școlilor nu este prielnică în contextul tulpinii COVID din Marea Britanie

Un specialist în sănătate publică avertizează că redeschidere școlilor nu este prielnică în contextul apariției în România tulpinii COVID-19 din Marea Britanie. 

„Vești proaste – noua variantă COVID din Mariea Britanie este cu până la 50% mai infecțioasă (asta știam) la TOATE grupurile de vârstă (inclusiv copii). Asta înseamnă că și copiii se vor infecta și vor transmite mai ușor noua variantă, chiar dacă ei vor fi asimptomatici sau vor avea simptome ușoare”, a scris Razvan Cherecheș, specialist în sănătate publică pe propria pagină de Facebook.

Acesta nu vede deloc ca fiind fezabilă redeschideere școlilor în România.
„Ținând cont de faptul că avem deja în România noua variantă, din nefericire nu cred că va fi fezabilă deschiderea școlilor în semestrul al doilea (nici măcar până în clasa a IV-a)
analiza a peste 1 milion de date obținute din urmărirea contactelor”, a mai scris Cherecheș.
Informațiile cu care vine acesta sunt publicate intr-un studiu de amploare din Marea Britanie care a fost realizat pe un esantion de peste 1 milion de oameni.
tulpina covid-19 marea bvritanie in romania razvan chereches specialist în sănătate publică

Noua tulpină de coronavirus cu transmisibilitate crescută care a fost descrisă în Marea Britanie a fost confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani, informează Ministerul Sănătăţii.

Pacienta este în stare clinică „foarte bună”, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie, conform metodologiei în vigoare.

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5 – 8 ianuarie 2021 la INBI “Matei Balş” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate