luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiTeodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Cine-i vrea...

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Cine-i vrea funcția

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, anunțând că a decis să se retragă din funcție deşi nu a fost publicată decizia CCR.

Demisia vine după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Acesta a declarat că îşi va asuma prerogativele funcţiei până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi a motivării acesteia. 

După ce funcția a devenit vacantă, mai toate partidele au anunțat că au câte o propunere pentru președinte al Senatului

Astfel că, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu.

Senatorul Vlad Alexandrescu este propunerea USR pentru preşedinţia Camerei superioare a Parlamentului, a anunţat luni liderul desemnat al senatorilor USR, Radu Mihail, care a precizat că se va deschide o perioadă de negocieri.

„Am avut discuţii în cadrul grupului parlamentar de la Senat şi am decis că vom susţine un candidat – este vorba de senatorul Vlad Alexandrescu – care va fi candidatul nostru la preşedinţia Senatului”, a declarat Radu Mihail la Parlament.

De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pentru această funcţie pe Alina Gorghiu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate