marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiTestarea într-o criză epidemiologică a devenit o armă politică pentru aleșii noștri

Testarea într-o criză epidemiologică a devenit o armă politică pentru aleșii noștri

Testarea într-o criză epidemiologică a devenit o armă politică pentru aleșii noștri care acum fac declarații care mai de care mai jignitoare la adresa sănătoții românilor. 

Spre exemplu, Gabriela Firea cere testarea tuturor bucureștenilor, dar cu prioritate a bătrânilor, cerând bani de la bugetul de stat, din nou. În plus, atât PSD cât și alte partide au simțit acum nevoia să iasă la atac pentru a cere demisia ministrului Sănătății pe motiv că nu gestionează cum trebuie criză epidemiologică. Se pare că totuși românii au memoria scurtă și au uitat de cum a gestionat Nicolae Bănicioiu criza arșilor de la Colectiv, dar aceasta este o altă poveste. 

Mai mult, chiar și premierul Ludovic Orban a cerut demisia lui Victor Costache. 

În contextul coronavirusului, Alianţa USR PLUS consideră că demisia ministrului Sănătăţii trebuie urmată de un plan de măsuri de urgenţă pentru protejarea spitalelor. 

„Incompetenţa costă vieţi! Testarea este un instrument strategic într-o criză epidemiologică, nu un instrument politic populist! Alianţa USR PLUS consideră că demisia ministrului Sănătăţii trebuie urmată de un plan de măsuri de urgenţă pentru protejarea spitalelor, implementarea strictă a protocoalelor medicale şi dotarea corespunzătoare a doctorilor şi cadrelor medicale cu echipamente de protecţie. Criza medicală nu se rezolvă cu declaraţii politice populiste precum „vom testa tot Bucureştiul!””, spun reprezentanții USR PLUS.

Potrivit lor, această declaraţie, întărită şi de Nelu Tătaru, secretar de stat şi noua propunere de ministru al Sănătăţii, este o ofensă adusă oricărei raţiuni medicale şi nu o strategie destinată controlului epidemiei.

Arma politicienilor: testarea în criză epidemiologică

Alianţa apreciază că în România, din cauza acestei frenezii a măsurilor negândite, COVID-19 tinde să devină din ce în ce mai mult o infecţie nosocomială. Specialiştii USR PLUS apreciază că testarea în masă în condiţiile distanţării sociale extinse este un non-sens.

„Măsurile de izolare tocmai de aceea au fost impuse – să scădem transmiterea virusului de la om la om. Nu avem în acest moment nici capacitatea logistică şi nici organizarea necesară implementării măsurii în timp util. Bunul-simţ epidemiologic ne îndeamnă să testăm periodic, zilnic chiar, câte un mic eşantion de cadre medicale din fiecare spital, pe lângă contactele involuntare ale pacienţilor diagnosticaţi prea târziu. Peste 15% dintre persoanele depistate pozitiv în România sunt cadre medicale”, spun cei din USR PLUS. 

Ei sunt de părere că trebuie testaţi toţi pacienţii cu suspiciune clinică de COVID-19, precum şi familiile personalului medical din spitale.

„Alianţa USR PLUS consideră că o strategie mult mai eficientă ar fi să testăm periodic inclusiv persoanele care pot fi vectori involuntari de infecţie – şoferi RATB, vatmani, farmacişti, persoanele care lucrează în magazinele alimentare – interfaţa cu persoanele vulnerabile în această perioadă. Cerem Guvernului coerenţă şi competenţă în această perioadă de criză”, spun politicienii. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate