duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis despre Dragnea: Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful...

Iohannis despre Dragnea: Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis. 

„Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate. Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menţionez valizele”, a mai spus președintele statului.

Iohannis spune că a constatat cu tristeţe că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat.

„Am avut mai demult Caragiale – ‘O scrisoare pierdută’, am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz şi regăsit. Şi acum am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni. 

Când un infractor ajunge în vârful statului, apare valiza Tel Drum 

El a adăugat că nu are niciun fel de legătură cu apariţia valizelor cu documente referitoare la Tel Drum, contrar celor vehiculate de unii mincinoşi.

„Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am niciun fel de legătură, nu ştiu ce e în ele. Însă înţeleg că jurnaliştii care au primit aceste documente vor arăta ce este în valiză”, a adăugat şeful statului. 

Întrebat care crede că a fost scopul cu care Dragnea a venit luni la Parlament cu cele două valize, Iohannis a arătat că „omul este disperat să arate tot mai mult că are probleme majore şi nu numai acelea care sunt în faţa judecătorilor, şi caută să aducă vorba despre alte lucruri”. 

Liderul PSD a venit ieri la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD cu două valize, într-una dintre ele spunând că sunt documente care încă nu au ajuns la DNA şi care făceau trimitere la şeful statului. 

„Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. A doua valiză – după cum probabil ştiţi sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA”, a declarat Dragnea la Parlament, înainte de CExN al PSD. 

Dragnea a enumerat mai multe dosare aflate în cea de a doua valiză, având în vedere că în prima a spus că sunt gogoși:

  • Dosarul 01 – Achiziția sediului Raiffeisen
  • Dosarul 02 – Retrocedări către Forumul Democrat German ale bunurilor grupului etnic german;
  • Dosarul 03 – Promovarea procurorilor care i-au închis dosarele;
  • Dosarul 04 – Declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii;
  • Dosarul 05 – Închirierea Căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German;
  • Dosarul 06 – Presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituţională.

Rise Project a anunţat că a intrat în posesia unei valize cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate