Compensaţia lunară pentru chirie poate fi folosită la rată, la militari și polițiști

PSD sabotează DIICOT cu ajutorul banilor Contul de economii Junior Centenar. compensaţia lunară bani falși Mărirea salariului minim pe economie jucarie politică salariul mediu brut bani excepţie de neconstituţionalitate la legea pensiilor
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Poliţiştii şi militarii care îndeplinesc condiţiile necesare pentru compensaţia lunară pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracţiuni din rată pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar/imobiliar, potrivit MAI. 

În acest sens, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul poliţistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi Legea 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. 

„Menţionăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensaţie pentru chirie, una dintre condiţii era aceea ca poliţistul/militarul să nu fi deţinut locuinţă proprietate personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe”, au declarat oficialii MAI.  

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensaţie (pentru achitarea ratei sau a unei fracţiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. 

„La acest moment, aproximativ 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensaţie pentru chirie, suma lunară fiind de circa 9.100.000 lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în acelaşi impact bugetar”, au mai afirmat reprezentantii MAI. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close