luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda Zilei1,1 milioane de români vor primi măști din partea statului

1,1 milioane de români vor primi măști din partea statului

1,1 milioane de români vor primi măști din partea statului, dar asta după ce Guvernul va aproba distribuirea de măşti de protecţie către persoanele vulnerabile prin intermediul Direcţiilor de sănătate publică

„Vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţile publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a solicitat Tătaru.

Pentru acest lucru, bugetul Ministerului Sănătăţii urmează să fie suplimentat cu 150 de milioane de lei.

„Asta la o mască care e până în 2 lei, la un număr de beneficiari de aproximativ 1,1 milioane, cam ăsta e estimat. Beneficiarii diferitelor forme de sprijin în baza venitului minim garantat şi beneficiarii alocaţiei de sprijin, nu? Aici, Ministerul Muncii ar trebui să se uite cu mare atenţie să nu omitem vreo categorie de la distribuirea acestor măşti. Sigur că ne-au complicat existenţa acum trebuie să aşteptăm de la administraţiile locale… Administraţiile locale transmit către Direcţiile de sănătate publică numărul de beneficiari pe fiecare localitate, centralizaţi informaţiile şi în funcţie de asta ştiţi ce cantitate de măşti vom achiziţiona”, a spus Orban.

Potrivit lui Tătaru, măştile vor fi distribuite prin DSP-uri către autorităţile locale şi mai departe către beneficiari, dar va trebui să găsească o metodă de implementare rapidă a actului normativ, ca cererea premierului.  

„Trebuie operaţionalizat în viteză maximă şi aici trebuie termene scurte şi pentru autorităţile locale să ne transmită lista beneficiarilor, DSP-urile să nu stea, trebuie să ne transmită imediat, achiziţia trebuie derulată, sigur, în conformitate cu prevederile din Legea 55 care ne permit o procedură rapidă de achiziţie. Aici, achiziţia trebuie făcută transparent, să nu existe niciun fel de discuţie privitoare la preţul cel mai mic şi după aia trebuie, rapid, asigurată distribuţia măştilor să ajungă cât mai repede la persoanele vulnerabile”, a afirmat prim-ministrul Orba

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate