luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiALDE și Pro România se despart. Pe Ponta l-a prins dorul de...

ALDE și Pro România se despart. Pe Ponta l-a prins dorul de PSD

ALDE și Pro România se despart, iar Mircea Diaconu ar putea rămâne „copilul” nimănui, pentru că cele două partide nu mai împart aceeași viziune legată de parteneriatele politice.

Astfel că, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că nu are aceeaşi viziune cu Pro România în ceea ce priveşte viitorul guvern, deşi susţin acelaşi candidat la prezidenţiale. 

Asta pentru că, ALDE exclude orice susţinere a unui guvern cu social-democraţi, în timp ce pe cei din Pro România „i-a cuprins dorul” de PSD.

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Avem un proiect comun cu Diaconu, fără îndoială, nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge, dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Pe de altă parte, Tăriceanu va susţine viitorul guvern dacă vor fi respectate unele condiţii impuse de formaţiunea sa, printre care menţinerea cotei unice şi a reformelor din justiţie.

„Una din condiţii va fi legată de menţinerea cotei unice de impozitare, ţinând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului de majorare a veniturilor. Şi această cotă unică de impozitare, care a adus avantaje enorme pentru economia românească, pentru întreprinzători şi pentru salariaţi, pentru că această cotă de impozitare unică se aplică şi veniturilor salariale, vrem să fie menţinută. Am mai spus un lucru, că nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul justiţiei şi care au permis recâştigarea independenţei judecătorilor să fie ameninţate”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a spus că nu vrea să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, nu vrea să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoalele secrete între serviciile de informaţii, procurori şi alte componente ale componente ale justiţiei.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate