luni, octombrie 18, 2021
AcasăAdministrație publicăAlegerea primarilor într-un singur tur are zilele numărate

Alegerea primarilor într-un singur tur are zilele numărate

Alegerea primarilor într-un singur tur are zilele numărate, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Guvernul va promova, în foarte scurt timp, o legislaţie referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Pot să vă spun că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de Guvern în foarte scurt timp. Eu am mai spus acest lucru: alegerea în două tururi este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care pe urmă va trebui să intre în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la Guvern foarte concret variantele pe care le vor promova. Nu cred că este rolul meu să vă spun ce va face Guvernul”, a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, Iohannis şi-a reiterat susţinerea miercuri pentru organizarea de alegeri anticipate, menţionând că sondajele şi scrutinele organizate în ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare. 

„Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar şi foarte simplu: am avut în 2019 alegeri europarlamentare care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD, am avut alegeri prezidenţiale care au fost net câştigate de mine, ca şi reprezentant sau ca şi candidat al Partidului Naţional Liberal, şi au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare, o schimbare inclusiv în Parlament”, a mai spus Iohannis.

Potrivit lui, românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere şi trebuie să fie foarte realişti, PNL au câştigat europarlamentarele, au câştigat prezidenţialele, însă în Parlament sunt tot aceeaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016. 

„PSD are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD-ul nu doreşte să lase puterea din mână şi atunci este natural, în această situaţie, în care românii îşi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare”, a susţinut Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate