marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiAlianţa USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Capitalei...

Alianţa USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Capitalei şi a PSD

Alianţa USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM).

Alianţa o acuză pe Gabriela Firea de „încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă” în mass-media audiovizuală.

Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti, şi Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, solicită, de asemenea, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) privind modul de finanţare a campaniei electorale a Gabrielei Firea din bugetul Primăriei, cât şi a organelor abilitate cu privire la acest caz.

„Actualul primar general al Municipiului Bucureşti, doamna Gabriela Firea, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, în cadrul alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, PSD prezentând de asemenea lista de candidaţi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Cu titlu prealabil se impune a se reţine astfel legătura indisolubilă care există între alocările bugetare ale administraţiei publice locale actuale (reprezentată prin primar) şi interesele candidatului PSD la această funcţie, actualul primar vizând astfel obţinerea unui nou mandat. Dispoziţiile legale în materie impun o serie de limitări şi constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite şi unele implicite, iar un raţionament juridic judicios implică obligaţii de analiză de fond şi nu doar de formă, în spiritul corectitudinii şi echităţii procesului electoral”, se arată în plângerea semnată de Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu.

Plângere împotriva Gabrielei Firea

Începând cu data de 31 august, moment care se suprapune în mod straniu cu campania electorală pentru alegerile locale 2020, în spaţiul media (transmitere posturi TV şi radio şi preluările specifice în mediul online) „a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei.

Astfel, sunt menţionate un spot video care promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice şi unul care promovează lucrările de infrastructură ale PMB pentru poduri şi pasaje. Se precizează că mesaje audio aferente sunt difuzate şi în cadrul posturilor de radio.

„Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală. Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt”, se arată în plângere.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate