duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiAmenințarea cu bombe la Otopeni și Gara de Nord nu se confirmă

Amenințarea cu bombe la Otopeni și Gara de Nord nu se confirmă

Ameninţarea cu dispozitive explozive de la Aeroportul Otopeni şi de la Gara de Nord nu se confirmă, în urma verificărilor efectuate, au anunțat reprezentanții Poliției Române. 

„În jurul orei 18,00, un bărbat a apelat 112 şi a sesizat faptul că la Gara de Nord şi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost amplasate dispozitive explozive. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ameninţarea nu se confirmă”, mai spun oficialii Inspectoratului General al Poliției Române. 

La aeroport a fost constituit comitetul de criză, fără a afecta însă programul curselor aeriene, spuneau oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). 

„În această seară (marți), la ora 17,40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord. Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri. Programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate”, au afirmat reprezentanţii CNAB. 

De asemenea, CFR SA a anunţat că activitatea feroviară în Gara de Nord se desfăşoară normal, dar trupele speciale fac verificări în urma apelului primit pe numărul de urgenţă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate