vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiAngajații, controlați la serviciu cu termometrul, după relaxarea măsurilor

Angajații, controlați la serviciu cu termometrul, după relaxarea măsurilor

Angajații ar putea fi controlați la serviciu cu ajutorul termometrelor electronice, după ce se vor relaxa măsurile anunțate recent de președintele Klaus Iohannis, a afirmat premierul Ludovic Orban. 

„A fost o discuţie dedicată, în principal, unei analize a măsurilor de relaxare viitoare, pentru că este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive care au fost luate odată cu debutul epidemiei, atât prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi, ulterior, după declararea stării de urgenţă, prin ordonanţe militare, şi să facem o analiză a acestor măsuri şi, mai ales, să stabilim nişte criterii cât se poate de obiective privitoare la cadenţa măsurilor de relaxare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a fost prezent la o întâlnire cu înalți oficiali ai statului, unde s-au discutat următoarele măsuri ce vor fi luate după data de 15 mai. 

„Fie că este vorba de libertatea de circulaţie, redobândirea de către români a libertăţii de circulaţie, că e vorba de redeschiderea şcolilor, că e vorba de reluarea transportului public – pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză foarte serioasă, care va cuprinde evaluarea din punctul de vedere al riscului epidemiologic şi care, de asemenea, va cuprinde şi un set de măsuri aferente măsurii de relaxare. S-au discutat foarte multe idei, vă şi menţionez că mi se par idei bune, de exemplu posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la şcoală prin intermediul termometrelor electronice”, a mai spus premierul.

Angajații, controlați la serviciu cu termometrul 

Potrivit lui, pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură, e nevoie de o dotare a companiilor, a instituţiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura când vine omul la muncă, şi lucrul ăsta se întâmplă zilnic, iar în cazul în care persoana are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID, astfel încât să se reducă posibilitatea ca oameni care ar putea fi infectaţi cu COVID să fie la muncă sau să fie în diferite locaţii publice.

Pentru aplicarea unei astfel de măsuri trebuie făcută o evaluare a capacităţii de aparate de măsurare a temperaturii.

„Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, adică generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii, termometre electronice, există deja, au început să se folosească. Aici trebuie să facem o evaluare a capacităţii de producţie. Vă dau câteva exemple: la aeroporturi, termoscannerele să fie folosite nu numai la venire, ci să fie folosite şi la plecare şi măsura asta e posibil să fie instituită la nivel european, astfel încât să nu se permită accesul în avion al unei persoane care poate prezenta simptome de COVID”, a mai spus el.

Site-ul Grupului de Comunicare Strategică, Stiri Oficiale, tocmai a anunțat că în România au fost depistați peste 10.400 de români cu noul coronavirus. 

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate