marți, iunie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăAngajații MFE umblă prin spitale pentru a ajuta la accesarea rapidă de...

Angajații MFE umblă prin spitale pentru a ajuta la accesarea rapidă de bani

Angajaţii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) vor oferi sprijin informatic la faţa locului şi în sistem videoconferinţă pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziţia spitalelor din reţeaua COVID-19.

Astfel, managerii spitalelor au timp să depună rapid proiectele în aplicaţia informatică MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanţare.

Iniţiativa, o premieră în administraţia publică, vine ca urmare a propunerii funcţionarilor ministerului care vor astfel să salveze timp preţios pentru medici.

„Pe 15 aprilie, am lansat în dezbatere publică Ghidul care reglementează în cel mai scurt timp posibil modul de acordare a finanţărilor pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie pentru spitalele din reţeaua COVID-19. Unităţile spitaliceşti pot deconta inclusiv achiziţiile făcute începând cu data de 1 februarie 2020, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 milioane de euro. În intervalul 21-24 aprilie toate unităţile spitaliceşti prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii, începând cu zonele critice ale ţării, vor fi contactate prin videoconferinţă de echipe mixte de experţi pentru evaluarea nevoilor de asistenţă în utilizarea sistemului informatic MySMIS în care se încarcă proiectele. Oriunde există solicitări exprese şi autorităţile permit accesul, angajaţii Ministerului se vor deplasa fizic pentru acordarea suportului tehnic. Ne asigurăm astfel că proiectele pot fi depuse repede şi medicii sunt concentraţi să salveze vieţi!”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Suplimentar, reprezentanţii spitalelor pot adresa întrebări lămuritoare la email: covid19.sanatate@fonduri-ue.ro sau direct din formularul de AICI!

Echipa formată din reprezentanţi ai MFE prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi ai Ministerului Sănătăţii răspunde în maxim 24 de ore solicitărilor. Până în prezent au fost primite peste 50 de solicitări de la unităţi spitaliceşti din întreaga ţară.

De asemenea, MFE a anunţat un amplu proces de digitalizare a aplicaţiei MySMIS care gestionează două milioane de documente şi finanţări de 31 miliarde de euro.

MySMIS este aplicaţia informatică prin care se depun, se evaluează şi se implementează proiectele finanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii, utilizarea sistemului fiind obligatorie atât pentru solicitanţii de finanţări cât şi pentru autorităţile de management, conform prevederilor Regulamentului UE nr. 1303/2013.

În prezent, în MySMIS sunt înregistraţi 29.095 utilizatori care au încărcat peste 2.033.650 de documente începând cu anul 2016. La nivel naţional au fost contractate în total 8.324 de proiecte cu bugete în valoare totală de 30,91 miliarde euro, cu o cofinanţare europeană de 24,99 miliarde euro.

În premieră, Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziţia publicului detalii în timp real şi reprezentări grafice privind stadiul absorbţiei, aici, precum şi un sistem de tip cloud pentru toţi angajaţii care au optat pentru telemuncă.

„Presiunea cauzată de pandemia actuală şi de perspectivele viitoarei economii digitale ne-a ajutat să începem probabil cel mai amplu proces de transparentizare şi de debirocratizare a sistemului informatic din minister. Una dintre priorităţile asumate este simplificarea procedurilor şi reducerea semnificativă a utilizării documentelor în format tipărit pentru a uşura atât munca beneficiarilor, cât şi pentru a facilita evaluarea şi implementarea proiectelor”, afirmă Marcel Boloş.

Toate informările, deciziile şi noutăţile ce privesc beneficiarii fondurilor europene sunt publicate în secţiunea mfe.gov.ro/covid-19

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate